Τουρκία-εκλογές: Ο Δένδιας παραδέχεται το κάζο των δημοσκοπήσεων!!

Θα ίσχυε άραγε κάτι τέτοιο και για την Ελλάδα;;;

Παγκόσμια αίσθηση έχουν προκαλέσει οι παταγώδεις αποτυχίες του συνόλου σχεδόν των δημοσκοπήσεων και των δυτικών αναλύσεων για τις εκλογές στην Τουρκία.

Η όποια εμπιστοσύνη του κόσμου στις «σφυγμομετρήσεις», μετά και το χθεσινό κάζο, μειώνεται και δικαίως όλο και περισσότερο.

«Φαίνεται ότι παρά τις δυτικές προβλέψεις η παγκόσμια ηγεμoνία Ερντογάν δεν έλαβε τέλος», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του, νωρίτερα σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Τουρκία.

«Πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές φιλοδοξίες και για τον ρόλο που θέλει να παίξει στην περιοχή, απάντησε: «Αυτό που ελπίζω να καταλάβει η Τουρκία είναι ότι ακριβώς γι’ αυτές τις φιλοδοξίες η στενή και φιλική σχέση με την Ελλάδα είναι σημαντική αν όχι απαραίτητη προϋπόθεση».

«Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει κάτι από μία πλούσια και σταθερή Τουρκία. Το θέμα είναι η Τουρκία να ξεφύγει από τη λογική της νέο-οθωμανικής επιβολής», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις στη γειτονική χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως «η Τουρκία είναι μια τεράστια χώρα με τεράστιο βάθος, που δύσκολα ανιχνεύονται δημοσκοπικά».

(απεμπε-Anadolu photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί