Τουρίστες με το…σταγονόμετρο! Ρωσία: Μέχρι 4.000 πολίτες την εβδομάδα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει παρατείνει για μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 26 Απριλίου, την άδεια εισόδου για 4.000 Ρώσους την εβδομάδα με τους όρους να παραμένουν ίδιοι, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (17/04).Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από τις 06:00 της 19ης Απριλίου έως τις 06:00 της 26ης του μήνα.
Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν να εισέλθουν αποκλειστικά αεροπορικώς στην ελληνική επικράτεια μέσω τριών αεροδρομίων, δηλαδή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου.

Μάλιστα, οι πολίτες της Ρωσίας πρέπει να έχουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ για τη νόσο COVID-19 έως και 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, με πιστοποιητικό στα Αγγλικά που θα αναφέρει όλα τα δεδομένα.

Ακόμα, οι Ρώσοι πολίτες πρέπει να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό έντυπο PLF (Passenger Locator Form), αναφέροντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελλάδα, καθώς μπορεί να περάσουν και από δειγματοληπτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο.

Με βάση την απόφαση, οι επιβάτες υποχρεούνται να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα για επτά ημέρες στο σπίτι ή στον τόπο προσωρινής κατοικίας που ορίζεται στο PLF.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία ανακοίνωσε στις 28 Ιανουαρίου ότι οι πτήσεις με την Ελλάδα θα συνεχίζονταν από τις 8 Φεβρουαρίου και, μάλιστα, δύο φορές την εβδομάδα.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει τα σύνορα για τους Ρώσους τουρίστες από τις 14 Μαΐου αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση.

Η Ελλάδα από τη Δευτέρα (19/04) θα αρχίσει πιλοτικά να υποδέχεται τουρίστες με αρνητικό τεστ για τη νόσο COVID-19 και χωρίς την υποχρέωση καραντίνας από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί