• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τον χτυπούσαν με σιδηρολοστούς» – Κρύβουν τις εικόνες ξυλοδαρμού του αστυνομικού

«Τον χτυπούσαν με σιδηρολοστούς» – Κρύβουν τις εικόνες ξυλοδαρμού του αστυνομικού

ΜΜΕ υπέρ των αναρχικών της ΑΣΟΕΕ

Νέες φωτογραφίες με τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από περίπου 20-30 άτομα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου Athens.indymedia.org! Ωστόσο κρύβουν τις φωτογραφίες του ξυλοδαρμού που υπέστη ο αστυνομικός.

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε πως τα περισσότερα ΜΜΕ υποστήριξαν τους αναρχικούς, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στην οικονομική σχολή, λέγοντας πως ο αστυνομικός δεν έπρεπε να προτάξει το όπλο, ενώ απειλείτο ακόμα και η ζωή του. Μάλιστα ακούστηκε ακόμα και πως εκείνος προκάλεσε τον ξυλοδαρμό που  υπέστη, επειδή πήγε να πάρει την κοπέλα του με το κράνος που χρησιμοποιεί στην υπηρεσία.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο αστυνομικός να έχει προτεταμένο το όπλο, ενώ απέναντί του βρίσκονται αναρχικοί.

Ο ειδικός φρουρός υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά.

Οι νεαροί τον χτυπούσαν για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει. Όταν αυτό έγινε οι νεαροί αρχικά αντιστάθηκαν, έγινε χρήση χημικών και μόνο τότε διαλύθηκαν.

Το πρόσωπό του αστυνομικού είναι πρησμένο από τα χτυπήματα, το ίδιο και πολλά μέλη του σώματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί δεν κατάφεραν να του πάρουν το υπηρεσιακό του όπλο.

«Είναι ενδεδειγμένη κίνηση αυτή που έκανε γιατί απειλείται η ζωή του, το προβλέπει ο νόμος», σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, σπεύδοντας να υπερασπίσει τον συνάδελφό του.

«Για εμάς έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει», προσέθεσε.

Περιγράφοντας τις συνθήκες του περιστατικού ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών είπε ότι ο άνδρας που ανήκει στην ομάδα ΔΙΑΣ του Πειραιά «έκανε το λάθος να φοράει το κράνος που χρησιμοποιεί και στην υπηρεσία. Ο συνάδελφος ήταν απέναντι από την ΑΣΟΕΕ. Τότε πήγαν πήγαν 4-5 άτομα και υπήρξε λεκτικό επεισόδιο μετά το οποίο του πήραν το κράνος. Ο συνάδελφος προσπαθώντας να πάρει το κράνος τον τράβηξαν προς τα μέσα και τότε άρχισαν να τον κυνηγάνε 30-40 άτομα. Τον χτύπαγαν με πυροσβεστήρες, ξύλα και σιδηρολοστούς».

Αρχική ΦΩΤΟ