Ταυτόχρονα προβλήματα σύνδεσης στους ηλεκτρονικούς διατραπεζικούς λογαριασμούς της αντιμετώπισε χθες Παρασκευή σημαντική μεριδα του πληθυσμού στην Ελλάδα.
Η αδυναμία πρόσβασης, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις κράτησε για ώρες, προκάλεσε μεγάλη δυσφορία.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πλημμύρισαν» με σχόλια αγανακτισμένων πολιτών για την προσωρινή «κατάρρευση» μέρος του συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Το γεγονός δε πως αυτό έλαβε χώρα κατά την τελευταία εργάσιμη του μήνα, επέτεινε την αγωνία χιλιάδων πολιτών.
Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν πως δεν μπορούσαν ακόμα και να πληρώσουν ηλεκτρονικά τις υποχρεώσεις τους (βλ. λογαριασμούς που έληγαν).
Η κατάρρευση -ανεπίσημα- αποδόθηκε στην υπερβολική «διαδικτυακή κίνηση» στα εν λόγω συστήματα λόγω της Black Friday αλλά και της καταβολής μία σειράς επιδομάτων που αφορούν εκατομμύρια πολίτες (βλ. επιστροφή ενοικίου).
Ωστόσο αυτό στάθηκε μία πολύ καλή αφορμή προκειμένου να θυμηθούν οι Έλληνες πως η αποκλειστική εξάρτηση από ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής/συναλλαγών θεωρείται τουλάχιστον αφελής!
Στο μυαλό αρκετών ήρθαν τα πολύ πρόσφατα παραδείγμα της Ιβηρικής χερσονήσου, όπου για σχεδόν ένα 24ωρο, λόγω black out, όσοι δεν είχαν πάνω τους μετρητά (φυσικό χρήμα) δεν μπορούσαν να αγοράσουν ούτε νερό!
Eurokinissi photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΤΕΕ για καινοτομία-πατέντες: Το τεχνικό έργο οφείλει να αξιολογείται από θετικούς επιστήμονες και μηχανικούς
- Ουκρανικά drones έπληξαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου κι ένα λιμάνι στην περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας
- Η ΓΓΕΚ καλεί επιστήμονες-ερευνητές να εγγραφούν στο Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών
- Αλεξανδρούπολη: Νέα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης 22 εκατ. ευρώ, παρουσίασε η Κεραμέως
- Drum Challenge: Τζόκοβιτς, Αλκαράθ και Σαμπαλένκα δοκιμάζουν σε ντραμς τραγούδι της Γουίτνεϊ Χιούστον! vid
- Χρ. Δήμας: Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία εκκρεμότητα της Πολιτείας όσον αφορά στους αυτοκινητόδρομους
- Φορολογικές δηλώσεις: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις φετινές αλλαγές και τις προθεσμίες
- Πολλοί θέλουν να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιό τώρα με τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Οι ΗΠΑ διατάσσουν να αποχωρήσει από το Ομάν το μη απολύτως αναγκαίο διπλωματικό προσωπικό
- Λίβανος: Το Ισραήλ έπληξε μια βάση κυανόκρανων της UNIFIL









