• Αρχική
 • Άρθρα
 • Το βασικό ερώτημα που κανείς δεν έθεσε μετά τα στοιχεία για «καθεστώς» και «παρακράτος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βασικό ερώτημα που κανείς δεν έθεσε μετά τα στοιχεία για «καθεστώς» και «παρακράτος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σιωπή από τον Αλέξη Τσίπρα...

Το πολιτικό σκηνικό της χώρας βρίσκεται στις φλόγες, οι οποίες όμως καίνε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο άνεμος φυσάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα στοιχεία που απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής, αλλά και μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για παρακράτος και παραδικαστικό κύκλωμα που έπαιρνε εντολές από υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κυβερνητικά στελέχη, στον απόηχο του πρώτου κύματος της θύελλας, η οποία, σύμφωνα με εκκινήσεις, θα έχει πολλαπλά επεισόδια, επισημαίνουν ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά στην αποκάλυψη ενός “αδίστακτου παρακράτους”.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τα ηχητικά γίνεται λόγος:

 • Ο Νίκος Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος όπου συμμετείχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο τότε υπουργός Επικρατείας φέρεται να δηλώνει μάλιστα, αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και μάλιστα “πολλά λεφτά”.
 • Υπήρξε πίεση προς συγκεκριμένο δικηγόρο να εμπλέξει και να στοχοποιήσει την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 
 • Δόθηκαν εντολές σε κορυφαίους αξιωματικούς της Αστυνομίας για την σύλληψη του εκδότη και του διευθυντή των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου.

Σε όλα αυτά καλείται να δώσει απαντήσεις ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει εμφανιστεί, προετοιμάζοντας ίσως αυτά που θα αργά ή γρήγορα πρέπει να πει.

«Διαπιστώνεται ότι πράγματι υπήρχε ένα παραδικαστικό-παρακρατικό κύκλωμα που έβγαζε λεφτά, όπως έλεγε ο κ. Παππάς, και σκευωρούσε ώστε να σπιλώσει τη φήμη αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτεται την ίδια στιγμή ότι άλλο παρακρατικό κύκλωμα, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε επιθέσεις και μεθόδευε συλλήψεις δημοσιογράφων που αντιπολιτεύονταν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας πού ήταν; Δεν γνώριζε τίποτα; Δεν άκουσε ποτέ κάτι; Οφείλει να μιλήσει και να διευκρινίζει παράλληλα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ηγείται είναι πράγματι ένα… μαγαζί», σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί παράγοντες, με όλα αυτά να μένουν αναπάντητα από τον επικεφαλής της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Το ΚΙΝΑΛ, με ερώτηση που υπογράφουν οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Λοβέρδος φέρνει το θέμα στη Βουλή, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της εξεταστικής, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για ειδικό δικαστήριο.

Το σημαντικότερο που ακούστηκε όμως είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους “αρμούς της εξουσίας”, όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας».

Υπήρχαν δείγματα καθεστώτος κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Στο τέλος θυμηθείτε κάποια βίντεο που ίσως δίνουν απαντήσεις.

Το βασικό ερώτημα είναι, αν υπήρξε προσπάθεια καθεστώτος, θα επανέλθει με άλλο πρόσωπο (άνοιγμα στο κεντρώο χώρο) ή, σε αυτό το timing, μία νέα κεντρώα παράταξη με βάση το ΚΙΝΑΛ θα πάρει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ;

Η όποια προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος συμπεριλάμβανε την Συμφωνία των Πρεσπών και τον διαμοιρασμό του Αιγαίου;

Ίσως κάποιοι εξωγενείς παράγοντες να ήθελαν ένα τέτοιο καθεστώς. Τώρα που όμως απέτυχε να κρατήσει τα ποσοστά του, ίσως το αφήνουν στην μοίρα του, την οποία το ίδιο όρισε από ένα σημείο και μετά. Θα δείξει…

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •