Συναγερμό έχει σημάνει στις αρχές η πληροφορία, που μένει να αποδειχθεί, περί αποστολής ενός «περίεργου SMS» αργά το βράδυ της Τετάρτης με αποδέκτες τους αλλοδαπούς στο ΚΥΤ Μόριας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την ταραγμένη Λέσβο, τα κινητά των περισσοτέρων αλλοδαπών μέσα στον καταυλισμό χτύπησαν ταυτόχρονα το βράδυ της Τετάρτης, μισή περίπου ώρα πριν από τον εμπρησμό.
Συγκεκριμένα το ύποπτο SMS, έδινε…οδηγίες στους αλλοδαπούς κάθε εθνικότητας να εγκαταλείψουν άμεσα το ΚΥΤ ορμώμενοι προς την Μυτιλήνη!
Ο στόχος αυτός βέβαια επετεύχθη κατά το ήμισυ, καθώς ναι μεν μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την εκδήλωση των πρώτων εστιών είχε εκκενωθεί μεγάλο μέρος του καταυλισμού, ωστόσο η συντριπτικότατη πλειοψηφία τους δεν κατάφερε εξαιτίας των μπλόκων της αστυνομίας να μεταβεί στην Μυτιλήνη.
Η είδηση περί αποστολής SMS, η οποία μένει να επιβεβαιωθεί εν καιρώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν είναι κάτι το καινούργιο.
Και κατά τις περσινές ταραχές υπήρχαν αρκετές καταγγελίες για «ξεσηκωμό» αλλοδαπών, με διακίνηση ως επί το πλείστον Fake News από τους αποστολείς των SMS.
Την ίδια ώρα «παγωμάρα» προκαλεί πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» στο οποίο και αναγράφεται η απειλή ΜΚΟ που δραστηριοποιείται ( ; ) στη Λέσβο.
Στο εν λόγω πρωτοσέλιδο, όπως θα δείτε παρακάτω, φιλοξενείται και η ανάρτηση της ΜΚΟ «Stand by me Lesvos» στα αγγλικά, εκτοξεύοντας απειλές προς όλο το νησί!
Πιο συγκεκριμένα:
«After Moria Lesvos will go down» ======> «Μετά τη Μόρια θα πέσει και η Λέσβος».

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι μη καταγεγραμμένες ΜΚΟ, καθώς παρά τον έλεγχο και την δραματική μείωση της δραστηριότητάς τους στη Λέσβο, ορισμένες εξακολουθούν ακόμη να…δρουν στην αφάνεια.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περιφέρεια Αττικής: Σε τροχιά υλοποίησης 12 νέοι παιδικοί σταθμοί – 821 νέες θέσεις για βρέφη και νήπια
- Βρετανός υπουργός καλεί το BBC να μην υποχωρήσει μπροστά στην αγωγή του Τραμπ
- “Δεν μετανιώνω”: Η Μπριζίτ Μακρόν χαρακτήρισε «σκύλες» Γαλλίδες ακτιβίστριες, vid
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο ΑΠΘ στις 18 Δεκεμβρίου – Κάλαντα από Μακεδονία και νησιά
- Πάτρα: Νέες κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της δυτικής Ελλάδας
- Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής
- Ενδιαφέρουσε δηλώσεις του Λαφρόφ για Ιαπωνία και Νότια Κορέα
- Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας – Τι διεκδικούν
- Η μάχη του τραγουδιστή Κλιφ Ρίτσαρντ με τον καρκίνο του προστάτη και η έκκληση για προληπτικό έλεγχο
- Οδηγός… επιβίωσης του κινητήρα αυτοκινήτου τους χειμερινούς μήνες – Τι πρέπει να κάνετε









