Το σκοτεινό παρελθόν των κούρδων που πυροβολήθηκαν στο Μικρολίμανο

Το «σκοτεινό» παρελθόν των δύο νεαρών –τουρκικής υπηκοότητας και κουρδικής καταγωγής- οι οποίοι έγιναν στόχος ένοπλης επίθεσης το βράδυ της Κυριακής στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι, αναζητά η Ασφάλεια Πειραιά.

Την υπόθεση καλύπτει πέπλο μυστηρίου, καθώς παρά τις εντατικές προσπάθειες των αστυνομικών της Ασφάλειας, ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το κίνητρο του ενόπλου που πυροβόλησε τα θύματα «επαγγελματικά» στα κάτω άκρα .

Πληροφορίες του L&O αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει σε ένα βαθμό το προφίλ του δράστη, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των δύο θυμάτων, ηλικίας 21 και 25 ετών. Ο ένοπλος ήταν νεαρός, γεροδεμένος, ύψος 1.70 περίπου, φορούσε μαύρη μάσκα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, άσπρη ριγέ μπλούζα, και μπλε παντελόνι.

Οι δυο φίλοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα έφτασαν πριν από περίπου πέντε μήνες και αμέσως υπέβαλαν αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Μαζί με δυο ακόμα γνωστούς τους, νοίκιασαν σπίτι στο Πασαλιμάνι και φαίνεται ότι δεν εργάζονταν. Ομως διέθεταν χρήματα, τόσο για το ενοίκιο όσο και την διατροφή τους. Οι καταθέσεις τους στο κλιμάκιο των αστυνομικών που τους επισκέφθηκαν στο “Αττικό” νοσοκομείο δόθηκαν με τη βοήθεια μεταφραστή. Οι αστυνομικοί τους χαρακτηρίζουν «φειδωλούς», και αρνητικούς να απαντήσουν σε κάποιες από τις ερωτήσεις που τους έθεσαν, γεγονός που επιτείνει το μυστήριο της αιματηρής επίθεσης .

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ρατσιστικής επίθεσης και αναζητούν εάν το κίνητρο της επίθεσης έχει τις «ρίζες» του στην Τουρκία ή στην Ελλάδα. Ο τρόπος που έδρασε ο ένοπλος «δείχνει» στους αστυνομικούς ότι ο δράστης δεν ήθελε να τους σκοτώσει αλλά να τους στείλει «μήνυμα» . Διαπιστώνοντας οι αστυνομικοί ότι δεν μπορούν να «φωτίσουν» την υπόθεση από τις καταθέσεις των δύο Κούρδων, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον εντοπισμό του δράστη. Από τις καταθέσεις των θυμάτων αλλά και αυτοπτών μαρτύρων προκύπτει ότι διέφυγε πεζός μετά τους πυροβολισμούς, από την οδό 2ας Μεραρχίας.

Οι αστυνομικοί αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, το οποίο να αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ενόπλου. Η συλλογή βίντεο από κάμερες άρχισε από το σημείο της επίθεσης στην Ακτή Μουτσοπούλου 14, ενώ όσο περνούν οι ημέρες ανοίγει ο κύκλος. Σκοπός των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν τον ένοπλο σε κάποιο σημείο της διαφυγής του, όπου ενδεχομένως χαλάρωσε και ίσως καταγράφηκε πιο καθαρά από κάμερα ασφαλείας της περιοχής.

(lawandorder. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί