Το «σκοτεινό» ΚΑΛΕΣΜΑ στον Κώστα Καραμανλή

Τι θα επιλέξει ο ίδιος;;;

Ο Κώστας Καραμανλής φεύγει από την Βουλή, όχι από την πολιτική, λένε φίλοι και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Χθες και επισήμως, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Η χθεσινή ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ (του Μητσοτάκη) στις εθνικές εκλογές έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μαξίμου για έναν πολύ απλό λόγο: Η ΝΔ είναι πλεόν «μητσοτακικό» κόμμα αλλά στηρίζεται πλειοψηφικά σε… «καραμανλικούς» ψήφους. Με λίγα λόγια ο Κ. Καραμανλής έφυγε αλλά στο Μαξίμου θέλουν να μείνουν οι ψήφοι που αντιπροσωπεύει το όνομά του.

Όλοι πλέον ασχολούνται με το μέλλον του πρώην πρωθυπουργού και τον ρόλο που θα διαδραματίσει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Πολιτικοί αναλυτές, αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποκλείουν πάντως ο Κώστας Καραμανλής, να θελήσει να έχει έντονη πολιτική παρουσία το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2025, ώστε μετά να βάλει πλώρη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχοντας αφήσει πίσω του το κοστούμι του βουλευτή.

Ωστόσο, ο πολιτικός ηγέτης, που όσο κανείς άλλος, προσπάθησε και παραλίγο να καταφέρει να αποκτήσει ισχυρή σχέση η Ελλάδα με την Ρωσία του Πούτιν, έλαβε ένα κάλεσμα, μάλλον όχι τυχαίο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πλέον ένθερμος διεθνιστής, και σχολίασε την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι πλέον υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία, λέγοντας:

«Μπορώ να τον καλωσορίσω στη σφαίρα της μεταπολιτικής, η οποία βέβαια έχει προϋποθέσεις και αυτή. Θέλει κόπο, πρέπει να λες πράγματα τα οποία δείχνουν ότι όταν είσαι ελεύθερος ή απελεύθερος συμβάλεις με τον τρόπο σου σε αυτό που λέγεται δημόσιος βίος».

Τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος;;; Πως ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να συμβάλλει, έτσι ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί στα μονοπάτια της Μεγάλης Επανεκκίνησης, όπως φροντίζει ο ίδιος για αυτό;;;

Μεταξύ των άλλων, οι διεθνιστές ζητούν να υπογραφεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο (στο πλαίσιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης). Μόνο που στην Ελλάδα, έχουμε ήδη μάθει από τον πρώην ΥΠΕΞ και τέως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο πως αυτό το συμβόλαιο δεν θα το υπογράψουν μόνοι τους οι άνθρωποι, οι οποίοι θα πρέπει να μετατραπούν, προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν στην νέα κανονικότητα, όπως την αποκαλούν – Λεπτομέρειες του τι ακριβώς είχε πει ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ΕΔΩ).

Το κάλεσμα είναι ξεκάθαρο: Ο Κώστας Καραμανλής οφείλει να συμβάλλει στο να «σπρωχτεί» η Ελλάδα προς αυτή την Νέα Εποχή. Τι θα πράξει ο ίδιος, μένει να φανεί…

photo eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί