Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα των Πανελληνίων αναμένεται να προχωρήσει κανονικά, χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις εθνικές εκλογές.
Επομένως, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους στις 15 Ιουνίου. Την ίδια ημερομηνία αναμένεται να τελειώσουν και οι εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια.
Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει οριστεί την 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 2 Ιουνίου για τα ΓΕΛ.
Στα γυμνάσια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 30 Μαΐου και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο διάστημα 1 – 15 Ιουνίου.
Στα λύκεια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 18 Μαΐου και για τις τρεις τάξεις. Στη συνέχεια, οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, από 23 έως 30 Μαΐου.
Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν 2-12 Ιουνίου για τα ΓΕΛ (ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια) και 1-16 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ (ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια), ξεκινώντας με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).
Αναλυτικότερα:
6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)
8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, η πρώτη ημέρα των εξετάσεων θα αφορά επίσης στο μάθημα Γενικής Παιδείας, των Νέων Ελληνικών και οι υπόλοιπες επτά (3, 7, 9, 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου) σε μαθήματα ειδικότητας.
Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα διεξαχθούν στο διάστημα από 17 έως και 29 Ιουνίου. Αρχικά, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών και στις 19 Ιουνίου στα Γερμανικά. Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου (20 και 21 Ιουνίου, αντίστοιχα).
Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν στην εισαγωγή σε μουσικά τμήματα: Αρμονία (22 Ιουνίου), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (23 Ιουνίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24 Ιουνίου), Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26 Ιουνίου). Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με τα Γαλλικά (27 Ιουνίου), τα Ισπανικά (28 Ιουνίου) και τα Ιταλικά (29 Ιουνίου).
(Dikaiologitika – intime photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος από Σύνταγμα: Εμείς εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες όχι τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες»
- Ινδία: Τουλάχιστον 17 αρχηγοί κρατών στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το ΑΙ στο Νέο Δελχί
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία ισχυρή πτώση 3,11%, μετά από οκτώ ανοδικές εβδομάδες
- Συνάντηση Ζελένσκι με τον Ρεζά Παχλαβί, γιο του τέως σάχη του Ιράν
- Τραγικό τροχαίο στη Λούτσα Αττικής: Νεκρός ένας 15χρονος – Στο νοσοκομείο δύο συνομήλικοί του
- Η Αττική θα ενισχυθεί με 1400 αστυνομικούς το 2026 σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη
- Αγρότες από Σύνταγμα: «Η κυβέρνηση έχει δημοσιονομικό χώρο αλλά όχι πολιτική βούληση»
- Αλ. Σδούκου: Έργα και ημέρες του κ. Τσίπρα – Η τοξικότητα της κ. Κωνσταντοπούλου υπερβαίνει κάθε όριο
- «Βόμβα» των ΗΠΑ για τον ΟΗΕ – Η δεξιά τάξη πραγμάτων δεν αστειεύεται
- Θεσσαλονίκη: Φάρσα αποδείχθηκε τηλεφώνημα για έκρηξη βόμβας στην Ευκαρπία
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΗΠΑ
ΓΕΦΥΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΟΣΕ
ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ









