Πάνω που είχε ξεκινήσει η στροφή της ΝΔ στην δεξιά ρητορική κατά της WOKE ατζέντας, ήρθε το «χτύπημα» από τα δεξιά με την διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά να αποτελεί μονόδρομο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Τώρα όλοι ανησυχούν, αν ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργήσει νέο κόμμα, το οποίο θα «κοιτάει» προς τα δεξιά στοχεύοντας να πάρει ψήφους από την ΝΔ και από τα λεγόμενα μικρά «δεξιά» κόμματα. Υπάρχουν οι εικασίες πως η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά δεν αποκλείεται να έρθει σε συνομιλίες με κάποιο από αυτά.
Αυτή την στιγμή πάντως την κυβέρνηση την απασχολεί τι θα πράξουν οι σαμαρικοί βουλευτές, οι οποίοι για την ώρα τηρούν σιγή ιχθύος. Πιθανή αποχώρηση αριθμού βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και καταψήφιση νομοσχεδίων ενέχει τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, κάτι που για την ώρα χαρακτηρίζεται ως απίθανο σενάριο.
Άξιον απορίας αποτελεί επίσης το αν θα ζητηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά να παραδώσει την έδρα του.
Επίσης υπάρχει αγωνία αν θα υπάρξει νέα επίσημη θέση από τον έτερο πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τηρεί επίσης κριτική στάση απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Η κοινή τοποθέτηση των δύο πρώην πρωθυπουργών, υπάρχει η εκτίμηση πως μια παρέμβαση Καραμανλή δεν θα αργήσει, αν η πλευρά του έχει αποφασίσει να την κάνει.
Πάντως για την ώρα, εκτιμάται πως δεν τίθεται ζήτημα σταθερότητας στην κυβέρνηση! Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο πραγματικό πρόβλημα: Τα γεγονότα με τον Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζεται από πολιτικούς κύκλους, ενισχύουν το κοινωνικό στοιχείο δεξιότερα της ΝΔ και δημιουργούν ένα ακροατήριο, το οποίο δεν θα χαρακτηρίζεται πλέον γραφικό, αλλά θα έχει δεξιές τεκμηριωμένες απαιτήσεις από την Νέα Δημοκρατία, οι οποίες αν δεν ικανοποιηθούν από το κυβερνόν κόμμα, τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για το Μαξίμου!
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακές εικόνες: Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης εκτοξεύει λάβα σε νέα έκρηξη
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ ΑΙ με τον «ναρκομανή» Ζελένσκι στις ΗΠΑ που έχει γονατίσει το διαδίκτυο
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 310 Κιάτο – Αίγιο: Λεωφορείο παρέλαβε τους επιβάτες
- Το μυστηριώδες βουητό που «δεν θα έπρεπε να υπάρχει» σε πόλη των ΗΠΑ
- Νετανιάχου: «Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας»
- «Φρικιαστικό και ακαλαίσθητο»: Αντιδράσεις για το κτίριο που είναι αφιερωμένο στον Ομπάμα, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης, όσο και αν επιχειρεί επικοινωνιακά να παρουσιάσει ότι η κυβέρνησή του είναι «δίπλα στον πολίτη», αποτυγχάνει παταγωδώς
- Σοκ στην Κίνα: Γυναίκα ξύπνησε από κώμα και αποκάλυψε ότι ο φίλος της…την κακοποιούσε!
- Αστυνομικός αρπάζει σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου από διαδηλώτρια, vid
- Απατεώνες βγάζουν περιουσία πουλώντας θαυματουργές προσευχές που δημιουργούνται από ΑΙ!