Το δημοσίευμα των «New York Times» περί ύπαρξης «μυστικού κέντρου μεταναστών» κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Δεν υπάρχει μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.
Επεσήμανε δε, ότι «αν μία διεθνή εφημερίδα γνώριζε σχετικά μ’ αυτή την τοποθεσία, τότε δεν θα ήταν μυστική».
«Όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη φύλαξη των συνόρων ή την ασφάλεια, διακρίνονται από διαφάνεια. Το Σύνταγμα εφαρμόζεται. Δεν υπάρχουν μυστικά» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.
Τι αναφέρει το δημοσίευμα των «New York Times»
Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, οι ελληνικές αρχές έχουν δημιουργήσει κέντρο κράτησης σε μυστική τοποθεσία, σε σύμπλεγμα κτιρίων, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Μάλιστα, με βάση δορυφορικές φωτογραφίες και δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η μυστική τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο χωριό Πόρος, στα βορειοανατολικά της Ελλάδα, κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου.
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









