Το κόλπο ( ; ) με Καραμανλή και Σαμαρά

Οι χθεσινές ομιλίες και τα δημοσιεύματα που τις ανέλυσαν!!!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την είσοδο της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε χθες κοινή παρουσία του νυν πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και των πρώην πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά στο Ζάππειο με σκοπό να εμφανιστεί η ΝΔ ενωμένη και ισχυρή.

Ωστόσο, σήμερα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η πολυαναμενόμενη ομιλία του κ. Καραμανλή αλλά και Σαμαρά δεν επιβεβαίωσε σε καμία περίπτωση τον στόχο του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;;;

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός και μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας, ωστόσο, όπως λένε, η στάση του σώματός του, αλλά και τα όσα είπε για τα ελληνοτουρκικά, έδειχναν πως τοποθετούσε, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, τον εαυτό του απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη και στις πολιτικές του.

Μίλησε με λίγα λόγια με διαφορετικό τρόπο, γράφουν τα δημοσιεύματα, περιγράφοντας πως θα πρέπει να είναι η ΝΔ.

«Καμιά Χάγη για θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας, καμία συζήτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών, καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση μες την ανακήρυξη των 12 ναυτικών μιλίων», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

ΣΑΜΑΡΑΣ

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε ακόμα πιο δεξιό/πατριωτικό λόγο.

Αρχικά είπε πως κάποιοι σχεδιάζουν τις «Πρέσπες του Αιγαίου»:

 «Για μένα που έζησα και υπέγραψα τη Συμφωνία του Μάαστριχτ, η οποία συμπλήρωσε τη Συνθήκη της Ρώμης, μου είναι οδυνηρό να βλέπω μια Ευρώπη, που αντί να στηρίζει την Ελλάδα, αντίθετα πιέζει την Ελλάδα, για εθνικές παραχωρήσεις. Τις οποίες δεν ζήτησε από καμιά άλλα χώρα-μέλος.

Όπως η Συμφωνία των Πρεσπών που έχει ήδη δημιουργήσει νέα προβλήματα, και νέα αδιέξοδα στα Βαλκάνια. Ή όπως οι λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”, που κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν…»

Είπε όμως κι άλλα πράγματα:

Τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικεί κομβικό ρόλο ως γεωστρατηγικό προπύργιο της Δύσης και όχι ως αδύναμος κρίκος της, με ισχυρή παρουσία και ως χώρα «παρίας» καθώς και ότι μετά τις εκλογές πρέπει να αναδειχθεί μια Ελλάδα που παράγει ανταγωνιστικά και δεν περιμένει να ζει από επιδόματα, που θα επιτρέψει, επί τέλους, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που τολμά μεταρρυθμίσεις, που δεν υποχωρεί στις αντιστάσεις των συντεχνιών, των βολεμένων και των διαπλεκομένων.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να καταδικάσει την πολιτική του «Γονέας 1 και Γονέας 2», η οποία αντικαθιστά την λέξει «γονείς» (ΕΔΩ).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί μπορεί πράγματι να εννοούσαν όσα είπαν, μπορεί και όχι. Μπορεί πράγματι να είχαν διάθεση κριτικής απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί και όχι.

Σίγουρα όμως ο δεξιός ψηφοφόρος που δεν συμπαθεί τον αριστερόστροφο Κυριάκο Μητσοτάκη πλέον δεν αποκλείεται να δώσει τελικά την ψήφο του στην Νέα Δημοκρατία, καθώς Καραμανλής και Σαμαράς του είπαν χθες αυτά που ήθελε να ακούσει.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί