Το ΚΚΕ «στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων Αρχαιολόγων»

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Νίκη Κυριαζή, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Εκ μέρους του Συλλόγου στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κώστας Πασχαλίδης, πρόεδρος του ΔΣ, η Όλγα Σακαλή, ταμίας του ΔΣ και η Ελένη Ασημακοπούλου, μέλος του ΔΣ.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «ανέδειξαν μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους αρχαιολόγους, την εργασιακή κατάσταση των αρχαιολόγων που υπηρετούν στα πέντε μουσεία τα οποία μετατράπηκαν σε ΝΠΔΔ, τα μισθολογικά αιτήματα των εργαζομένων, την υποστελέχωση των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό για αλλαγές στον οργανισμό του Υπουργείου, τη μείωση των έργων αυτεπιστασίας, καθώς και ζητήματα θωράκισης της προστασίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων».

Τέλος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου αναφέρθηκαν «στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να κάνει έξωση στο Σύλλογο από το κτήριο που στέγαζε εδώ και πολλές δεκαετίες το αρχείο και τη δράση του».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε «τη στήριξή του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των αρχαιολόγων και τόνισε ότι έχει πραγματοποιήσει πολλές παρεμβάσεις στη Βουλή για τα θέματα που τέθηκαν από την αντιπροσωπεία του Συλλόγου, τις οποίες και θα συνεχίσει να κάνει».

Αναπτύχθηκαν, ακόμη, οι θέσεις του κόμματος «ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά ως εμπορικό «προϊόν», και αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη πρόσδεσή τους στο άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Τέλος, «αναδείχθηκε η πρόθεση του ΚΚΕ να έχει σταθερή επαφή και επικοινωνία με τους εργαζόμενους, με σκοπό την ανάδειξη και υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί