Το φονικό που σόκαρε τη Ρόδο- Τον έσφαξαν στη μέση του δρόμου

Το άγριο έγκλημα αναβίωσε ξανά στην δικαστική αίθουσα.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία, ενώ ο 54χρονος από τη Γεωργία για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε μόνο ο 53χρονος Ουκρανός ο οποίος και ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές, ενώ ο 54χρονος συγκατηγορούμενός του δικάστηκε ωσεί παρών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ουκρανό αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και 8 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, ενώ ένοχος κρίθηκε και ο 54χρονος ομογενής από τη Γεωργία ο οποίος και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έφεση για τον Ουκρανό δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα επιστρέψει στη φυλακή όπου κρατούνταν. Ενώπιον του δικαστηρίου πάντως, ο 53χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι ουδεμία πρόθεση είχε για να συμβεί το μοιραίο.

Ο ίδιος είπε πως είχαν καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ και πως πήραν τα ρόπαλα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για εκφοβισμό, ωστόσο κατά τη συμπλοκή, επάνω στο φόβο και στον πανικό του έχασε τον έλεγχο και συνέβη το μοιραίο. Συνήγορος υπεράσπισης για τον Ουκρανό παραστάθηκε η κα Αιμιλία Κώστογλου ενώ για την υποστήριξη της κατηγορίας ο κ. Δημήτριος Δρόσος του Νικολάου.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία και πληροφορίες κατάφερε να συλλέξει «Η Ροδιακή», όλα ξεκίνησαν έπειτα από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους τα τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τον 54χρονο Έλληνα ομογενή από τη Γεωργία και τον Ουκρανό, οι οποίοι επιτέθηκαν στον 37χρονο Βούλγαρο και στον 39χρονο Πολωνό φίλο του, τα ξημερώματα στις 27 Αυγούστου 2019.

Ο καβγάς ξεκίνησε από την οδό Λέοντος στο Νιοχώρι. Οι τέσσερις αλλοδαποί λογομάχησαν μεταξύ τους για ασήμαντο αφορμή όμως το επεισόδιο έληξε καθώς ο Έλληνας και ο Ουκρανός έφυγαν από το σημείο. Λίγη ώρα αργότερα όμως και πιθανώς θεωρώντας ότι έπρεπε να δώσουν συνέχεια, επέστρεψαν στο σημείο και συνάντησαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς. Ο 54χρονος Έλληνας, κρατούσε ένα γκλοπ και μπαστούνι ή ρόπαλο και ο Ουκρανός ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Στην οδό Λέοντος, έπεσαν οι πρώτες μαχαιριές. Ο 37χρονος Βούλγαρος προσπάθησε να φύγει, δεν έγινε εφικτό. Ο Πολωνός φίλος του, που δέχθηκε κι αυτός πολλά χτυπήματα από τον 54χρονο Έλληνα κατάφερε να ξεφύγει προς την οδό Γρίβα, όπου και κρύφτηκε.

Η αστυνομία, όταν ειδοποιήθηκε έφθασε στο σημείο και κυνήγησε τους δύο δράστες (τον 54χρονο Έλληνα και τον 53χρονο Ουκρανό) τους εντόπισε στην οδό Ορφανίδου, τους αφόπλισε και αφού τους συνέλαβε τους παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.

newsbomb/ photo eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί