Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας αλλοδαπός ως μέλος αλλά και δύο άτομα κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών που είχαν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων, επιχειρήσεων και εταιρειών, από άτομα που εισέρχονταν σε αυτά με το πρόσχημα διαμοιρασμού διαφημιστικών φυλλαδίων ή φυλλαδίων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο, οι κατηγορούμενοι, με διαφορετική σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους, υποδυόμενοι τους διανομείς διαφημιστικών φυλλαδίων ή φυλλαδίων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εισερχόταν στα καταστήματα και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές των υπαλλήλων.
Ορισμένες φορές, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των υπαλλήλων αφαιρούσαν τόσο τα κινητά τηλέφωνά τους όσο και χρηματικά ποσά και άλλα προσωπικά αντικείμενά τους. Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι διοχέτευαν άμεσα τις αφαιρεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές σε κλεπταποδόχους για την απόκτηση οικονομικού οφέλους αλλά και για τη δυσχέρεια εντοπισμού τους.
Η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων εντοπίστηκαν λίγο πριν διαφύγουν από την Ελλάδα προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 285 ευρώ.
Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία σε περιοχές της Αττικής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονίες γυναίκών στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι
- Υπόθεση Έπσταϊν: Πρώτο θέμα παγκοσμίως η πτώση των «ειδώλων» – Μία πικρή αλήθεια
- Ιράν: Τέσσερις ξένοι υπήκοοι συνελήφθησαν για συμμετοχή στις ταραχές
- «Χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου
- Σέρρες: Υπέκυψε στα σοβαρά του τραύματα ο 46χρονος που παρασύρθηκε από Ι.Χ.
- Ρομπότ αναπαριστά με τρομακτική ακρίβεια το ανθρώπινο περπάτημα, vid
- Κίνα: Πρώην υπουργός Δικαιοσύνης καταδικάσθηκε σε ισόβια για δωροληψία
- Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τη νεφρική δυσλειτουργία – Τα πρώτα αποτελέσματα από τα προγράμματα κατά της παχυσαρκίας
- Σαμαράς από Καλαμάτα: Ο πατριωτισμός ενώνει, δεν διαιρεί
- Ο Βιν Ντίζελ αποκάλυψε τον τίτλο και την πρεμιέρα του επόμενου «Fast & Furious»









