• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τις θέσεις της για την λεγόμενη «κακή τράπεζα» (bad bank) παρουσιάζει σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος

Τις θέσεις της για την λεγόμενη «κακή τράπεζα» (bad bank) παρουσιάζει σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος

investment
Τις θέσεις της για τη δημιουργία της λεγόμενης «κακής τράπεζα» (bad bank) η οποία προορίζεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το σχέδιο "Ηρακλής" της κυβέρνησης για την μείωση των κόκκινων δανείων, θα παρουσιάσει σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αναλυτική παρουσίαση για τη σύσταση και τη λειτουργία της bad bank θα περιλαμβάνεται στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας έχει επισημάνει την ανάγκη να λειτουργήσει παράλληλα με τον ΗΡΑΚΛΗ και ένα ακόμη σχήμα, το οποίο θα συμβάλλει στην αποτελεσματική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μάλιστα για το λόγο αυτό η ΤτΕ φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με εξειδικευμένους συμβούλους και επενδυτικές τράπεζες, προκειμένου να τη συνδράμουν στο έργο της δημιουργίας μίας τέτοιας τράπεζας.

Επιπλέον στην Έκθεση θα περιλαμβάνονται στοιχεία για την εξέλιξη των κόκκινων δανείων και εκτιμήσεις για την περαιτέρω πορεία τους.

Photo unsplash

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.