• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τις μολότοφ δεν τις φτιάχνουν οι νησιώτες» – Ποιοι έχουν παρεισφρήσει στο Αιγαίο; (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τις μολότοφ δεν τις φτιάχνουν οι νησιώτες» – Ποιοι έχουν παρεισφρήσει στο Αιγαίο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση που θα συζητηθεί...

Έτοιμες για μάχες ήταν οργανωμένες ομάδες στην Χίο, οι οποίες περίμεναν την άφιξη των διμοιριών των ΜΑΤ και των μηχανημάτων που επιστρατεύτηκαν για την κατασκευή κλειστής δομής κράτησης μεταναστών».

Ωστόσο, αυτό που παρατηρήθηκε ήταν πως δεν ήταν μόνο κάτοικοι, οι οποίοι αντιδρούσαν, αλλά ομάδες αριστεριστών και ενδεχομένως μέλη ΜΚΟ, τα οποία έσπευσαν στα νησιά, κουβαλώντας ή φτιάχνοντας ακόμα και μολότοφ.

Στο λιμάνι της Χίου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατασχέθηκαν 16 μολότοφ. Στο χωριό Βροντάδο κατασχέθηκαν ακόμα 47 μολότοφ και 16 ρουκέτες (σαν αυτές που εκτοξεύουν οι κάτοικοι στο τοπικό τους έθιμο).

«Όσον αφορά το αν υπήρξε βία ή όχι, όταν υπάρχουν διαμαρτυρίες πρέπει πρώτα να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια. Ιδίως στο λιμάνι, όταν υπήρξε αποβίβαση των μηχανημάτων και του προσωπικού. Από εκεί και πέρα, η εκτίμηση που έχουμε και από την Αστυνομία και από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι ότι πρόκειται για μεμονωμένα και περιορισμένης έκτασης θέματα. Επίσης έχουν υπάρξει και φωτογραφίες, που δείχνουν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν απλώς αυθόρμητοι κάτοικοι, αλλά και κάποιοι άνθρωποι που είχαν ρουκέτες αλλά και μολότοφ» τόνισε, χθες, από την πλευρά του, κ. Πέτσας.

Πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δημοσιογράφος διεμήνυσε τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, πως «τις μολότοφ δεν τις φτιάχνουν οι νησιώτες», με τον δήμαρχο να συμφωνεί.

Ποιοί έχουν παρεισφρήσει ανάμεσα σε κατοίκους που διαμαρτύρονται; Γιατί αντιδρούν εναντίον των κλειστών κέντρων;

ΦΩΤΟ eurokinissi