Τήνος: Φονικό για ασήμαντη αφορμή – «Καλά του έκανα» φέρεται να είπε ο 93χρονος δράστης

Αμετανόητος ο υπερήλικας - To χρονικό του εγκλήματος.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τήνου με τη δολοφονία του 50χρονου διευθυντή της σχολής Αγιογραφίας από το όπλο ενός 93χρονου, με βεβαρυμένο παρελθόν, με τον οποίο φαίνεται ότι είχε κόντρες από τα παλιά.

Το θύμα βγήκε από το σπίτι του και κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του. Ο δράστης βρισκόταν στο μπαλκόνι και από εκεί λογομάχησε με τον αγιογράφο με αφορμή τη θέση όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, αλλά και άλλες διαφορές που είχαν από το παρελθόν για ασήμαντα ζητήματα (σ.σ. ο ηλιακός θερμοσίφωνας, κάποια καλώδια κ.α.).

Ο 93χρονος πήρε την καραμπίνα, κατέβηκε κάτω και αρχικά έσπασε με το κοντάκι του όπλου το τζάμι του αυτοκινήτου του 50χρονου, μετά πήγε από την πλευρά της θέσης του οδηγού και πυροβόλησε το θύμα δύο φορές σχεδόν εξ’ επαφής. Ο άτυχος αγιογράφος έφερε τραύματα από σκάγια στην κροταφική περιοχή του κεφαλιού, δείγμα ότι ο υπερήλικας ήθελε να τον σκοτώσει.

Οι διαφορές από τα παλιά

Στο παρελθόν ο υπερήλικας είχε καταδικαστεί για απόπειρα σωματικών βλαβών σε βάρος του 50χρονου Σπύρου Μ., καθώς είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει με μία ξύλινη μαγκούρα. Τότε η μήνυση που υπέβαλε ο αγιογράφος δικάστηκε και επιβλήθηκε ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα στον υπερήλικα, ο οποίος είχε κι αυτός από την πλευρά του μηνύσει δύο φορές το θύμα του.

Ο ηλικιωμένος είχε κατηγορήσει μία φορά τον αγιογράφο ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι και μία άλλη φορά για τοποθέτηση παράνομης κεραίας στην ταράτσα του κτιρίου όπου βρίσκεται το σπίτι του, χωρίς ωστόσο αποδείξεις με αποτέλεσμα οι μηνύσεις να αρχειοθετηθούν.

Το πιθανότερο είναι ότι ο δράστης, λόγω της ηλικίας του, δεν θα μπει φυλακή.

Η ομολογία

Ο 93χρονος ομολόγησε το έγκλημα και φαίνεται αμετανόητος, βρίζει και φωνάζει και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega είπε «καλά του έκανα».

Επί σειρά ετών φαίνεται ότι ισχυριζόταν για το θύμα ότι «μου χάλασε τον ηλιακό θερμοσίφωνα», «μου έκανε ζημιά στην πόρτα», «φταίει για καλώδια που κρέμονται στην οικοδομή», «έβαλε παράνομα κεραία στην ταράτσα», «δηλητηρίασε το πηγάδι μου».

Ο άτυχος 50χρονος έχει δύο παιδιά και πρόσφατα είχε χάσει τον αδερφό του από καρκίνο.

(newsbeast. gr / photo: eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί