Τήνος: Επίθεση των ΜΑΤ κατήγγειλαν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην περιοχή «Πράσα» στην Τήνο, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί από γερμανική εταιρεία. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να αποτρέψουν τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή. Η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε 4 προσαγωγές διαδηλωτών. Η διαμαρτυρία […]

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην περιοχή «Πράσα» στην Τήνο, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί από γερμανική εταιρεία.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν να αποτρέψουν τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή.

Η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε 4 προσαγωγές διαδηλωτών. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Τήνου, από τους συγκεντρωμένους να ζητούν την απελευθέρωσή τους.

Έντονη αντίδραση του ΚΚΕ

Έντονη ήταν η αντίδραση του Περισσού. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, επισημαίνει: «Η κυβέρνηση αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτόν το λόγο. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, που αντιπαλεύουν την πολιτική που, αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά το άγριο χτύπημα των διαδηλωτών από την αστυνομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας την καταστολή και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί».

Με πληροφορίες και φωτογραφία από tinostoday.gr / protothema / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί