Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης θα φτάσει τα 2,30 ευρώ (κατά μέσο όρο) στην Αττική, αφού σε αρκετά νησιά η βενζίνη πωλείται πιο ακριβά.
«Πρωταθλήτρια» στην αμόλυβδη η Ελλάδα
Οι τιμές που καταγράφει η Κομισιόν κατά μέσο όρο στην τιμή της αμόλυβδης είναι πραγματικά σοκαριστικές, αφού η Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση στην πώληση βενζίνης στην Ευρώπη.
- Φινλανδία: 2,37
- Δανία: 2,315
- Ελλάδα: 2,267
- Ολλανδία: 2,225
- Γερμανία: 2,154
- Πορτογαλία: 2,016
- Γαλλία: 1,972
- Βέλγιο: 1,967
- Ισπανία: 1,94
- Ιταλία: 1,873
- Αυστρία: 1,808
- Κύπρος: 1,670
- Βουλγαρία: 1,577
Η πανάκριβη βενζίνη στην Ελλάδα έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους οδηγούς, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν βερεσέ για να φουλάρουν. Οι τιμές στη βενζίνη έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά». Μάλιστα, στη βόρεια Ελλάδα το λίτρο αμόλυβδης πωλείται αρκετά ακριβά. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, ανά περιοχή, ορίζεται ως εξής:
- Κιλκίς 2,376 ευρώ/l
- Αλεξανδρούπολη 2,418 ευρώ/l
- Καστοριά 2,418 ευρώ/l
- Πέλλα 2,429 ευρώ/l
- Γρεβενά 2,449 ευρώ/l
- Κοζάνη 2,530 ευρώ/l
Κίνημα «φουλάρω και δεν πληρώνω» στη Θεσσαλονίκη
Τον τελευταίο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται και το φαινόμενο οδηγοί να πηγαίνουν στα πρατήρια καυσίμων, να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους, και να φεύγουν χωρίς να πληρώσουν.
«Αυτό το θέμα με τη μη πληρωμή δεν είναι καινούριο. Υπάρχουν τέτοια θέματα. Στην αγορά το βασικό πρόβλημα είναι οι υψηλές τιμές και η δυσκολία του καταναλωτή να αγοράσει, και των πρατηρίων να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κρίση. Στο νομό Θεσσαλονίκης η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 2,23 ευρώ το λίτρο, και στο πετρέλαιο κίνησης η μέση τιμή είναι λίγο πάνω από το 1,80 ευρώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.
«Η Καβάλα δε διαφοροποιείται από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα. Οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Η μέση τιμή εδώ είναι 2,25 ευρώ για την αμόλυβδη», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.
Στην Κέρκυρα, η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 2,30 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης στο 1,88 ευρώ το λίτρο.
«Σήμερα στα Χανιά η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται από 2,27 έως 2,36 ευρώ το λίτρο. Αυτές οι τιμές είναι ίδιες περίπου σε όλη την Κρήτη. Μέση τιμή της βενζίνης σε όλη την Κρήτη είναι στα 2,30 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές αυξομειώνονται καθημερινά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης.
(Reader- φωτο:PIXABAY)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
- Μητσοτάκης: Τι είπε για τις «φοροελαφρύνσεις»
- Κιλκίς: Ο σκύλος «IRIS» ανίχνευσε πάνω από έξι κιλά κοκαΐνης και κάνναβης – Συνελήφθη 33χρονος
- Η Αντέλ σε συζητήσεις για το ημίχρονο του Super Bowl 2026
- Η αύρα του Τραμπ στην Ευρώπη! Και η Ουγγαρία τα βάζει ανοιχτά με την «πέμπτη φάλαγγα»
- Υπ. Παιδείας: Εμπλουτίζεται η Τράπεζα Θεμάτων με 210 νέα θέματα
- ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 6,2% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο του 2025 σε σχέση με πέρυσι
- Το Ιράν λέει ότι κατέθεσε “δίκαιη” πρόταση για να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή κυρώσεων
- Αιματηρό περιστατικό στο Ηράκλειο – 32χρονος Πακιστανός επιτέθηκε με δρεπάνι σε ομοεθνή του
- Έκλεψαν σπάνιο αρχαίο βραχιόλι ανεκτίμητης αξίας από μουσείο της Αιγύπτου- Τρεις συλλήψεις
Κύρια Θέματα

















