Τι ετοίμαζαν να ρίξουν στην αγορά!!! Διαλύτες για νοθεία καυσίμων 500.000 λίτρων κατασχέθηκαν από ΑΑΔΕ

Τον εντοπισμό και τη δέσμευση 500.000 λίτρων διαλυτών νόθευσης βενζίνης πέτυχαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου Πάτρας και Ηγουμενίτσας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής και η Οικονομική Αστυνομία με τις οδηγίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ), αξιοποιώντας πληροφορίες της EUROPOL για ύποπτο βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε διαλύτες νόθευσης βενζίνης, προχώρησαν στην επιτυχημένη επιχείρηση.

Το κύκλωμα προσπάθησε να εισάγει στη χώρα μας 15 τέτοια βυτία, μέσω της θαλάσσιας οδού (Τεργέστης – Πάτρας) και να αποθήκευσει τους διαλύτες σε δεξαμενές της Πάτρας και του Σχηματαρίου Αττικής, προκειμένου να διανεμηθούν, κατόπιν, σε παράνομες εγκαταστάσεις και πρατήρια καυσίμων σε όλη την επικράτεια.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, είχαν προετοιμαστεί και ανέμεναν το παράνομο φορτίο στα κατάλληλα σημεία εισόδου και προορισμού και τελικά προέβησαν σε έλεγχο και δέσμευση των βυτιοφόρων, στο λιμάνι της Πάτρας. Δείγματα διαλυτών έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο για ανάλυση. Παράλληλα, υπό τις οδηγίες του ΣΕΚ, η Οικονομική Αστυνομία μετέβη στους παραπάνω αποθηκευτικούς χώρους, όπου και διαπίστωσε την ύπαρξη των παράνομων δεξαμενών.

Το ποσό των διαφυγόντων φόρων που αναλογεί και αντιπροσωπεύει την απώλεια εσόδων για το δημόσιο, προσδιορίζεται πάνω από 550.000 ευρώ.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί