Η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά με οικογένειες που κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι και δεν τα αφήνουν να πάνε σχολείο είναι «μεμονωμένα», ενώ υπογράμμισε πως η εκπαίδευση στην Ελλάδα «είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε τη διαδικασία που ακολουθείται όταν τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και σε ποιο στάδιο «επιλαμβάνεται η εισαγγελία».
«Είναι μεμονωμένα τα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι και ανεξαρτήτως κορονοϊού πάντα υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων που για τον χ, ψ λόγο δεν ήθελαν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο» τόνισε η κα. Κεραμέως και συμπλήρωσε:
«Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται. Ο διευθυντής σε πρώτο στάδιο καλεί τους γονείς και συζητά το θέμα και αν συνεχιστεί η παρατεταμένη απουσία επιλαμβάνεται η εισαγγελία όπως έγινε στις Σέρρες με κοινωνική έρευνα, με κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών που πηγαίνουν στο σπίτι και ασκείται έρευνα για την επιμέλεια του παιδιού. Το Υπουργείο Παιδείας κάνει μια πρώτη απόπειρα με το γονέα για οποιοδήποτε λόγο όχι μόνο λόγω κορονοϊού».
Μάλιστα αναφέρθηκε και στην καταγγελία διευθυντή δημοτικού σχολείου στη Ρόδο για μαθητή που έχει να εμφανιστεί δύο χρόνια λόγω του ότι ο πατέρας του αντιτίθεται στα περιοριστικά μεέτρα, λέγοντας: “οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες, η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό επιλαμβάνεται η εισαγγελία.”
«Δεν έχουμε διασπορά στα σχολεία»
Σε άλλο σημείο, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στα κρούσματα στα σχολεία, λέγοντας πως «προφανώς όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά».
Σημείωσε πως έχουν παρατηρηθεί περισσότερα κρούσματα σε σχολεία με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη των γονέων. «Όσο υψηλότερη η εμβολιαστική κάλυψη των γονέων, τόσο χαμηλότερα τα κρούσματα στο σχολείο» τόνισε η υπουργός.
Επανέλαβε ότι αυτήν τη στιγμή σε πάνω από 80.000 τμήματα στη χώρα έχουμε κλειστά μόλις 8.
«Δεν έχουμε διασπορά, γιατί καθηγητές μαθητές, γονείς όλοι, τηρούν και έχουμε παρά πολλά τεστ. Εάν υπάρχει κρούσμα σε τάξη οι στενές επαφές κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα κάθε μέρα τεστ και rapid και self τεστ και εντοπίζουμε και ασυμπτωματικούς φορείς. Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία το Σεπτέμβριο το 29% των ημερησίων κρουσμάτων ήταν παιδιά, τώρα το νούμερο έχει πέσει στο 22%».
(sputniknews. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Χ. Θεοχάρης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κοινή διακήρυξη οικονομικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας
- Ηράκλειο: Σύλληψη 27χρονου για ναρκωτικά – Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης και σχεδόν ένα κιλό κάνναβης
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 11 και 12 Νοεμβρίου στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης
- Χωρίς προβλήματα τα Χανιά από τις έντονες βροχοπτώσεις
- Κουπιάνσκ: Σε πόσες μέρες θα απελευθερωθεί το ανατολικό τμήμα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται
- “Τόσκα” – Πουτσίνι: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Μία επιπλέον παράσταση στις 9/1
- Πυρηνικές δοκιμές: Επικίνδυνο γαϊτανάκι όλο αυτό που συμβαίνει
- Κυβέρνηση για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κανονικά οι πληρωμές του Νοεμβρίου»
- Γάζα: Τι φέρεται να πρότεινε η Αίγυπτος για τους μαχητές της Χαμάς
- Κίνδυνος να καταρρεύσει μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμα μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση









