Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη ΔΕΘ!! Τσιάρας: “Διανύσαμε πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής για μια σύγχρονη δικαιοσύνη”

"Έχουμε διανύσει ένα πολύ μεγάλος μέρος της διαδρομής για μία σύγχρονη Δικαιοσύνη που μπορεί να ανταποκρίνεται σε ανάγκες και κελεύσματα των καιρών", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου κατά τα τελευταία δύο έτη και στις αλλαγές στους Κώδικες, τονίζοντας ότι “αναμορφώσαμε το νομικό μας οπλοστάσιο”, ενώ στάθηκε στην ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, μία τομή που, όπως επισήμανε “βαίνει σε φάση ολοκλήρωσης”, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στους Κώδικες ο υπουργός υπενθύμισε ότι έχουν ήδη ψηφισθεί ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων και η νέα Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ την άλλη εβδομάδα εισάγεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. “Έρχονται οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ενώ ολοκληρώνουμε με δύο πολύ μεγάλα νομοσχέδια: την αναμόρφωση της Εθνικής Σχολής Δικαστών και τον Νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος “αναμορφώνουμε το νομικό μας οπλοστάσιο για να ανταποκρίνεται στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και να ακολουθούμε τα βήματα που ακολουθούν τα περισσότερα δικαιικά συστήματα της Ευρώπης”. Σε ό,τι αφορά το θεσμό της Διαμεσολάβησης, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα “πάει αρκετά καλά”.

Επισήμανε δε ότι βαίνει σε τροχιά υλοποίησης το κτιριακό έργο ΣΔΙΤ που αφορά στην κατασκευή νέων δικαστικών μεγάρων σε Έδεσσα, Σέρρες και Κιλκίς, αλλά και στην ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Επίσης ευχήθηκε “να περάσουμε ανώδυνα αυτή τη δύσκολη περίοδο, με κοινή λογική και βασική παραδοχή ότι οι εμβολιασμοί και τα μέτρα είναι ο μόνος τρόπος για να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία και την υγεία όλων μας”.

(photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί