Θεσσαλονίκη: Ταλαιπωρία και παραβατικότητα στο δρόμο προς τις παραλίες – Σε αναζήτηση λύσεων οι φορείς

Σε αναζήτηση λύσεων για τα αστικά δρομολόγια που οδηγούν, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, προς τις παραλίες της Επανομής, της Μηχανιώνας και άλλων κοντινών περιοχών της Θεσσαλονίκης

και στα οποία από τη μία επικρατεί το αδιαχώρητο και από την άλλη καταγράφονται παραβατικές συμπεριφορές βρίσκονται ο δήμος Θερμαϊκού, ο ΟΣΕΘ και τα ΚΤΕΛ Σερρών που έχουν αναλάβει να εξυπηρετούν τις συγκεκριμένες γραμμές.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετές καταγγελίες για δρομολόγια που δεν κάλυπταν τις αυξημένες ανάγκες των επιβατών που «γεννήθηκαν» από την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας και για εκατοντάδες κόσμου που περίμενε στις στάσεις, σε μια προσπάθεια να αναζητήσει δροσιά στις θάλασσες. Παράλληλα, υπήρξαν άλλες τόσες αναφορές για παραβατικές συμπεριφορές εφήβων που δεν πληρώνουν εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους και προβαίνουν σε καταστροφές εντός των λεωφορείων, ακόμη και σε απειλές προς τους οδηγούς δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας.

Για την αντιμετώπιση και επίλυση αυτών των δύο σοβαρών ζητημάτων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Ιουνίου, σύσκεψη στα γραφεία του ΟΣΕΘ στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του προέδρου, Γιάννη Τόσκα, του δημάρχου Θερμαϊκού, Θοδωρή Τζέκου και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου των ΚΤΕΛ Σερρών, Ηλία Παπαγεωργίου.

«Αναφέρθηκαν και σε μένα οι καταγγελίες πως απαιτούνται επιπλέον δρομολόγια προς τις παραλίες αλλά και για επιθετικότητα και φθορές στα οχήματα από νεαρούς. Υπήρξαν παράπονα από τους επιβάτες πως τα οχήματα είναι παλιά και τα δρομολόγια δεν εκτελούνται συχνά και θα μεταφέρω το αίτημα του δήμου προς τον ΟΣΕΘ για ενίσχυση των γραμμών. Στις ώρες αιχμής οι στάσεις είναι πλημμυρισμένες από κόσμο, υπάρχουν 200 – 300 άτομα που περιμένουν και δημιουργούνται συνθήκες όχλου», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Από την πλευρά του ΟΣΕΘ, ο κ.Τόσκας σημείωσε πως όντως υπήρξαν προβλήματα με κάποια λεωφορεία στις γραμμές που οδηγούν προς τις παραλίες τα οποία έχουν ήδη αντικατασταθεί. Όπως είπε, ο καύσωνας στις ημέρες του Ιουνίου έφερε μεγαλύτερη επιβατική κίνηση από ό,τι συνήθως και κρίθηκε απαραίτητο να αυξηθούν οι συχνότητες των δρομολογίων, κάτι που ήδη ξεκίνησε.

Όσο για τα περιστατικά με τους «θερμόαιμους εφήβους» που προκαλούν επεισόδια, ο κ.Τόσκας είπε πως θα πρέπει να τηρείται το πρωτόκολλο και όπου κριθεί απαραίτητο να καλείται η αστυνομία για να επεμβαίνει. Επίσης, μέσα στις λύσεις που θα συζητηθεί στη σύσκεψη είναι η απαραίτητη ενημέρωση των νεαρών επιβατών για τις ποινές που θα επιβάλλονται σε όσους προκαλούν φθορές.

Εκ μέρους των ΚΤΕΛ Σερρών ο πρόεδρος κ.Παπαγεωργίου ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες και μετά την έλευση του καύσωνα τα δρομολόγια προς τις παραλίες αυξήθηκαν κατά 40% και εφόσον κριθεί απαραίτητο υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης των γραμμών.

Στάθηκε, δε, στις παραβατικές συμπεριφορές από ομάδες νεαρών λέγοντας πως «η παραβατικότητα ξεπερνάει τα όρια, φτάνουν σε σημείο να απειλούν τους οδηγούς και αυτό μπορεί να έχει συνέπεια στη ροή των δρομολογίων. Είναι μεγάλες παρέες που απειλούν τους οδηγούς, τους έχουν τραβήξει το τιμόνι, προκαλούν φθορές, έχουν σπάσει τζάμια, έκαψαν καθίσματα». Τέλος, ανέφερε πως μια λύση είναι να υπάρχει συνεχώς κλιμάκιο ελεγκτών και παράλληλα ενημέρωση των επιβατών για τις συνέπειες του νόμου αναφορικά με τις φθορές που προκαλούν εντός των λεωφορείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί