Συνολικά συνελήφθησαν έξι μέλη της, και μεταξύ αυτών μία 16χρονη αλλοδαπή, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι εξ αυτών εργάζονταν ή είχαν εργαστεί παλιότερα στα καταστήματα – «στόχους», γνωρίζοντας έτσι για τη θέση απόκρυψης των χρημάτων και των καπνικών προϊόντων.
Απειλώντας άλλοτε με μαχαίρι κι άλλοτε με όπλο, και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, οι κατηγορούμενοι φέρονται να τέλεσαν από τον περασμένο Αύγουστο συνολικά 14 ληστείες και μία σε απόπειρα, στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Ξηροκρήνης.
Τρεις εκ των κατηγορούμενων (δύο 19χρονοι Έλληνες κι ένας 22χρονος Γεωργιανός) συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από δύο ληστείες που διέπραξαν (η μία σε απόπειρα) στην Καλαμαριά. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε άλλες 13 ληστείες, ενώ προέκυψε η εμπλοκή των τεσσάρων συνεργών τους από τους οποίους συνελήφθησαν οι τρεις (ένας 19χρονος Έλληνας, η ανήλικη από τη Βουλγαρία, ένας 31 ετών Γεωργιανός- διαφεύγει ένας 21 ετών Γεωργιανός).
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα που συνδέονται με τις ληστείες, ένα πιστόλι κρότου, δύο γεμιστήρες, ένα μαχαίρι και μία σιδερογροθιά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλή χρονιά γεμάτη Φως Χριστού!
- Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2025 με γέλιο! Νέο βίντεο με τα παρασκήνια του επικού τρέιλερ για τα 100 χρόνια
- Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα “λευκά” Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πεντέλη αλλά και Εύβοια, vid
- Παπασταύρου: Οι 10 +1 δράσεις του ΥΠΕΝ το 2025 – Ενεργειακές συμφωνίες και «Απάτητα Βουνά» ανάμεσά τους
- Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ευχές με πολίτες και επαγγελματίες για καλή χρονιά αντάλλαξε ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Nα αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, στηριζόμενοι σε όσα μας ενώνουν
- Το εορταστικό μήνυμα του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στους διεθνιστές
- Απολογισμός Τσιάρα για το 2025: Σήμερα κλείνει μια δύσκολη χρονιά, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάστηκε έντονα









