Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας του 15χρονου μαθητή – «Τον έκαναν μαύρο στο ξύλο» (vid)

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση ξυλοδαρμού που κατήγγειλε 15χρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό φέρεται να διαδραματίστηκε στις 24 Οκτωβρίου, ενώ, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 15χρονος υπέστη τραύματα στο κεφάλι και στο στέρνο, με συνέπεια να χρειαστεί να νοσηλευθεί ένα 24ωρο σε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Κατά την ίδια καταγγελία στον ξυλοδαρμό συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα, μεγαλύτερης ηλικίας, μαθητές του σχολείου.

Το πρωί της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου, ο πατέρας του 15χρονου μαθητή που δέχτηκε την επίθεση, μίλησε στην εκπομπή του OPEN, «Ανοιχτή Επικοινωνία» δίνοντας εικόνα για το πώς έγινε η επίθεση στον γιο του.

«24 Οκτωβρίου πήγε το παιδί κανονικά στο σχολείο και στις 10 το πρωί με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “μπαμπά με χτύπησαν”. Σε δέκα λεπτά πήρα έφτασα στο σχολείο, μπήκα στο γραφείο και είδα το παιδί μου χτυπημένο. Είχε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι από κλωτσιές και μπουνιές και ρώτησα αμέσως “τι έγινε;”. Μου λέει “μπαμπά είχαμε δίωρο κενό, καθόμασταν μαζί με τον συμμαθητή μου στο προαύλιο μέσα στο σχολείο. Ξαφνικά αισθανθήκαμε έκανε ντου από 10-15 άτομα και μου λέει ο συμμαθητής μου τρέχα”. Ο γιος μου δεν μπόρεσε να τρέξει, ο συμμαθητής του γλύτωσε και έπιασαν τον γιο μου και τον έκαναν μαύρο στο ξύλο. Με χίλια ζόρια προσπάθησε να αποφύγει διάφορα, πήγε στον διευθυντή, του είπε το περιστατικό, λέγοντας του παράλληλα “θέλω να πάρω τον μπαμπά μου τηλέφωνο”. Ο Διευθυντής το μόνο που είπε ήταν “κάτσε λίγο να το ελέγξουμε μόνοι μας και αν χρειαστεί παίρνεις και τον μπαμπά σου”» περιέγραψε.

«Με το που βγήκε ο διευθυντής ένα λεπτό από το γραφείο του, ο γιος μου με πήρε τηλέφωνο κρυφά και μου ανακοίνωσε ότι τον χτύπησαν» πρόσθεσε.

«Με το που έφτασα στο σχολείο είδα το παιδί μου χτυπημένο, πήρα την αστυνομία κατευθείαν, ωστόσο πέντε λεπτά προτού φτάσει η αστυνομία, εμφανίστηκαν δύο παιδιά 17 και 18 χρονών και είπαν “εμείς είμαστε, αναλαμβάνουμε την ευθύνη”. Τους αναγνώρισε ο γιος μου κι έγινε η σύλληψη. Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και αφού έγινε η μήνυση, πήγαμε στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”. Μείναμε 24 ώρες. Έπρεπε να μείνουμε 48, αλλά μείναμε μόνο 24 ώρες, καθώς το παιδί έπρεπε να πάει σε ιατροδικαστή να μην χαθούν στοιχεία. Πήγαμε στον ιατροδικαστή, έγινε η εξέταση και από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι και προχθές ήμασταν στο σπίτι και αναρρώναμε» είπε ο πατέρας του παιδιού.

«Στις 3/11 έγινε ένα τυπικό συμβούλιο καθηγητών -δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έγινε αυτό. Έγινε για να απομακρυνθούν τα παιδιά που χτύπησαν τον γιο μου, έγινε προκειμένου να μάθουν από το δικό μου παιδί τι ακριβώς έγινε; Όταν πήγαμε στο σχολείο, τους είχα ενημερώσει τους καθηγητές, ότι το παιδί δεν έχει την ψυχολογία προκειμένου να εξηγήσει όλο αυτό που πέρασε. Και φανταστείτε, το χτύπησαν 10-15 άτομα. Εδώ, 2 άτομα έρχονται κατά πάνω σου και τρομάζεις. Και όλη την ώρα το πίεζαν, θυμήσου και θυμήσου. Τι να θυμηθεί; 15 άτομα το χτύπησαν» σημείωσε.

Στην ερώτηση αν ο 15χρονος μαθητής είχε προηγούμενα με τα παιδιά που το χτύπησαν, ο πατέρας, απάντησε: «Τίποτα, τίποτα απολύτως».

Όσο, για το ποια είναι η κατάσταση του μαθητή, απάντησε: «Ψυχολογικά, είναι ακόμα χάλια. Χάνω μεροκάματα, για να σηκώνομαι και να το πηγαίνω συνοδεία στο σχολείο, αλλά και το φέρνω σπίτι. Σωματικά τα τραύματα καλύφθηκαν, αλλά ψυχολογικά είναι ακόμα χάλια».

«Αυτό που μαθαίνω κι εγώ από χθες που πήρε δημοσιότητα το θέμα, είναι ότι απομακρύνθηκαν οι δύο. Οι δύο απομακρύνθηκαν, οι άλλοι 13;» αναρωτήθηκε ο πατέρας του 15χρονου.

enikos/ unsplash

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί