Ο ηγούμενος της παλιάς αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου του Αγίου Όρους κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός σε έκρηξη, μετά από καταγγελία για ρίψη μολότοφ. O ίδιος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.
Η υπόθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορά τη σχετική καταγγελία για τη ρίψη μολότοφ, το Νοέμβριο του 2022, σε σπίτι όπου διαμένει δικηγόρος, στη Θεσσαλονίκη, ενώ φαίνεται να εντάσσεται στην πολυετή διαμάχη μεταξύ των δύο αδελφοτήτων της Εσφιγμένου.
Ως φυσικές δράστιδες κατηγορούνται δύο (λαϊκές) γυναίκες που συνδέονται πνευματικά με τον ηγούμενο (είχε καταδικασθεί παλιότερα για άλλο επεισόδιο με μολότοφ στον ‘Αθω). Οι κατηγορούμενες απολογήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην ίδια ανακρίτρια και αφέθηκαν ελεύθερες.
Σε όλους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, με βάση την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.
Τόσο ο ηγούμενος όσο και οι δύο συγκατηγορούμενές του, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι δεν προκύπτει από πουθενά η εμπλοκή τους στην υπόθεση. Φέρονται δε να έκαναν λόγο για “μεθοδεύσεις” από την πλευρά της νέας αδελφότητας.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, το 2005, και έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλιά αρνείται να παραδώσει το μοναστήρι και το αντιπροσωπείο, με συνέπεια να σημειώνονται κατά καιρούς εντάσεις και επεισόδια.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









