Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Έβρου και Σερρών. Συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, μέλη της συμμορίας, ηλικίας 27, 34, 21 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες από τις αρχές Φεβρουαρίου ενώθηκαν και οργανώθηκαν ώστε να προβαίνουν, κατ’ επάγγελμα, στην τέλεση κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Στο πλαίσιο της δράσης τους χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» όχημα, ως μέσο προσέγγισης των υποψήφιων στόχων και διαφυγής από αυτούς, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.
Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Σερρών και Αλεξανδρούπολης εξιχνίασαν συνολικά 20 διαρρήξεις οικιών και 11 κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας. Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 69.000 ευρώ περίπου.
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με τη συμμετοχή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν και οι τέσσερις δράστες, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε οικισμό των Διαβατών και στον Εύοσμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Χρηματικό ποσό 9.285 ευρώ, σχετιζόμενο με την εγκληματική τους δραστηριότητα,
- Πλήθος κοσμημάτων-χρυσαφικών η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται,
- Πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και
- Φορητός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας.
Επιπλέον, σε κλειστό χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Ευόσμου, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα», εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το «επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία κι ένας φορητός πομποδέκτης.
Κατασχέθηκαν ακόμα, τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης εγκλήματος, τα οποία χρησιμοποιούσαν επικουρικά.
Τρεις εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
(dikastiko. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελεύθεροι με όρους εφοριακός και συνταξιούχος που κατηγορούνται ότι ενημέρωναν καταστηματάρχες για ελέγχους
- Η συμφωνία με το Ιράν δεν περιλαμβάνει τον Λίβανο, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Σ. Παπασταύρου: Επιβεβαιώθηκε η πλήρης επάρκεια ενεργειακών αποθεμάτων
- Γερμανία: Το υπ. Οικονομικών εξετάζει περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης για τις τιμές των καυσίμων
- Χαμός με τα Στενά του Ορμούζ – Απειλείται η εκεχειρία – Τι ζητά το Ιράν
- Ο Ιρανός ΥΠΕΞ έκανε λόγο για “παραβιάσεις της εκεχειρίας” από το Ισραήλ στον Λίβανο
- «Βαθύ ρήγμα»! Ο απεσταλμένος του Πούτιν είπε την αλήθεια για το ΝΑΤΟ
- Για το ενδεχόμενο παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός προειδοποιεί η Τεχεράνη
- Ρωσική προειδοποίηση στις χώρες της Βαλτικής – Θα ληφθεί υπόψη;
- Η Β. Κορέα εκτοξεύει πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας









