Θεσσαλονίκη: Πότε ξεκινά η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Flyover που θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό (vid)

Στη διαδικασία της υλοποίησης μπαίνει ο πρωτότυπος δρόμος Flyover, που θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό χάος της Θεσσαλονίκης.

Βάσει των δηλώσεων του αρμόδιου υφυπουργού, κ. Γιώργου Καραγιάννη, έχουν ήδη κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για το έργο και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει υπάρξει προσωρινός ανάδοχος.

Ο υφυπουργός υποδομών, επεσήμανε επίσης, πως έως το τέλος του έτους θα έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια (οι μνηστήρες για το έργο είναι οι εταιρείες ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).

Οι διαδικασίες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προχωρήσει σε χρόνο ρεκόρ από το κυβερνητικό επιτελείο, που επιθυμεί να δώσει προτεραιότητα σε όλα τα έργα υποδομής που θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της χώρας.

Πρόκειται για μια συνολική αναβάθμιση του ανατολικού τμήματος της Περιφερειακής οδού της πόλης, όπου θα κατασκευαστεί ένα flyover δρόμος (δρόμος πάνω σε δρόμο).

Ειδικότερα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος έργου 13 χιλιόμετρα, που περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, καθώς και 9 ανισόπεδους κόμβους και 3 νέες σήραγγες.

Ο νέος δρόμος θα αποτελείται από τέσσερις λωρίδες, δύο -συν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ)- ανά κατεύθυνση, ενώ το εκτιμώμενο κόστος υλοποίησης του έργου είναι 373 εκ. ευρώ. Η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε 4 χρόνια μετά την εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου.

paraskhnio/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί