• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη: Πότε θα δοθεί σε χρήση το νέο διυλιστήριο νερού στον Άγιο Ιωάννη Σερρών

Θεσσαλονίκη: Πότε θα δοθεί σε χρήση το νέο διυλιστήριο νερού στον Άγιο Ιωάννη Σερρών

Τον Σεπτέμβριο του 2021 θα δοθεί σε χρήση το νέο διυλιστήριο νερού στον Άγιο Ιωάννη Σερρών, το οποίο θα εξυπηρετήσει το 60% των αναγκών υδροδότησης της πόλης των Σερρών.

Το έργο, ύψους 5.885.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιλαμβάνει την υποδομή υδροληψίας, αντλιοστάσιο, μονάδες επεξεργασίας νερού, μονάδα επεξεργασίας νερών έκπλυσης, κέντρο ελέγχου της εγκατάστασης και λοιπές κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το διυλιστήριο θα επεξεργάζεται 12.000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα ή 600 κ.μ. πόσιμου νερού την ώρα. Η υδροληψία θα γίνεται από την κοίτη του ρέματος μετά το μικρό φράγμα της λίμνης του Αγίου Ιωάννη. Από τη μονάδα φίλτρανσης θα διοχετεύεται νερό υψηλών προδιαγραφών δυο βαθμίδων. Επίσης, προβλέφθηκε να εγκατασταθούν σε καίρια σημεία του έργου τοπικοί σταθμοί ελέγχου.

Η θεμελίωση του έργου έγινε σήμερα, παρουσία του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών Αλέξανδρου Χαλκιόπουλου. Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι με το έργο αλλά και με τον νέο κεντρικό αγωγό ύδρευσης μήκους τριών χιλιομέτρων, που επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 1,4 εκ. ευρώ, διασφαλίζονται οι πιο σύγχρονες υποδομές ύδρευσης, που θα εξυπηρετήσουν για τις επόμενες τουλάχιστον έξι δεκαετίες την πόλη των Σερρών.

amna / photo unsplash