Η Θεσσαλονίκη, αποκτώντας ανανεωμένη και υπερσύγχρονη εκθεσιακή υποδομή, θα διαθέτει στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι άλλων πόλεων, ενόψει του αδυσώπητου ανταγωνισμού, που εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί στην εκθεσιακή αγορά στην επόμενη δεκαετία. Τα παραπάνω προέκυψαν από όσα επισήμανε, σήμερα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE Τάσος Τζήκας, με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου για τις εκθέσεις Philoxenia-Hotelia και Food & Drinks, που εγκαινιάζονται την Παρασκευή από την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και τον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα.
«Προσπαθούμε να έχουμε τον διαγωνισμό για την ανάπλαση πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2026. Οι ομάδες μας δουλεύουν σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να έχουμε την επικαιροποιημένη μελέτη, με βάση τις αλλαγές που έχουν γίνει (…) Προχωράμε στο σχέδιο όπως έχουμε πει, (στη βάση του αποτελέσματος) του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, με το πάρκο των 120 στρεμμάτων, δηλαδή στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός εμβληματικού εκθεσιακού κέντρου στο κέντρο της πόλης και ενός μεγάλου πάρκου», επεσήμανε ο κ.Τζήκας, ο οποίος χαρακτήρισε ως πολύ καλή τη συνεργασία με τον δήμο.
«Ο ανταγωνισμός των πόλεων στο εκθεσιακό αντικείμενο τα επόμενα χρόνια θα είναι αδυσώπητος», πρόσθεσε ο κ.Τζήκας, λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι το Βελιγράδι δημιουργεί νέο εκθεσιακό κέντρο, λόγω της ανάληψης της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO από την πόλη, ενώ στην Αθήνα η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε να μεταμορφώσει το Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do). «Αν η Θεσσαλονίκη δεν είχε ήδη σχεδιάσει το νέο εκθεσιακό της κέντρο, ο ανταγωνισμός αυτός θα ήταν μεγάλο μειονέκτημα για την πόλη. Το νέο εκθεσιακό, αντίθετα, είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Θεσσαλονίκη χωρίς εκθεσιακό δεν είναι η Θεσσαλονίκη που γνωρίζουμε», τόνισε._
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi / motionteam)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκραξαν ζευγάρι Βρετανών που είπε: “Μην πάτε στη Μύκονο τον Οκτώβριο”
- Όταν ο Πούτιν… τραβάει την κουρτίνα, vid
- Η κάμερα που γράφει ασταμάτητα και «καίει» εκατομμύρια οδηγούς!
- Βόρεια Γάζα: Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι το πέρασμα Ζικίμ
- Θεσσαλονίκη: Το MOMus «προσγειώνεται» στο αεροδρόμιο Μακεδονία, απογειώνοντας την Τέχνη
- Ένα… εργοστάσιο παραγωγής αστεριών ανακαλύφθηκε στο πρώιμο Σύμπαν
- Νέα «καρφιά» Γερουλάνου: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε έκρηξη δημοκρατίας»
- Βουλή: Άρχισε η εφαρμογή του “χρονο-κόφτη” στις ομιλίες της ολομέλειας
- Κρίσιμη περίοδος: Διεθνιστές και Ουκρανοί παίζουν τα «ρέστα» τους κατά της Μόσχας
- Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ θα επανέλθουν μόνο εάν υπάρξει εθνικό θέμα









