Θεσσαλονίκη: Με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή εργαστηριακά τεστ από αύριο η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο

Η είσοδος θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με την επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαιώσεις αρνητικών εργαστηριακών τεστ (PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών).

Τους ελέγχους θα κληθούν να κάνουν υπάλληλοι εταιρείας φύλαξης (security), εξουσιοδοτημένοι προς τον σκοπό αυτό που θα βρίσκονται στην κεντρική και πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου.

Κατ’ εξαίρεση, θα αρκεί η επίδειξη self test τελευταίου 24ωρου σε περιπτώσεις ανηλίκων (5 έως 11 ετών), κατάθεσης αίτησης ή συζήτησης προσωρινής διαταγής, κατάθεσης και συζήτησης αγωγών του άρθρου 22 του Ν. 1264/1982 (Απαγόρευση προσλήψεων απεργοσπαστών. Απαγόρευση ανταπεργίας – νομιμότητα απεργίας) και παράστασης πληρεξούσιων δικηγόρων και κατηγορουμένων ενώπιον εισαγγελέα ή ανακριτή σε ποινικές υποθέσεις διαδικασίας αυτοφώρου, πλημμελημάτων και κακουργημάτων.

Όπως αναφέρεται ρητά σε ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε σε κεντρικά σημεία εντός του κτιρίου των Δικαστηρίων και υπογράφεται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, “στα πρόσωπα που δεν είναι εφοδιασμένα με το κατάλληλο πιστοποιητικό ή βεβαίωση, θα απαγορεύεται η είσοδος”.

Τα παραπάνω μέτρα προβλέπονται από την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αφορά τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στο σύνολο της επικράτειας. Κατά την ίδια ΚΥΑ, εξακολουθούν να ισχύουν εντός των δικαστηρίων τα περιοριστικά μέτρα (θερμομέτρηση στην είσοδο, χρήση μάσκας, αποστάσεις μεταξύ των φυσικών προσώπων κ.ά.).

Επίσης τοποθετήθηκαν τις τελευταίες μέρες αυτοκόλλητα φύλλα χαλκού σε επιφάνειες που αγγίζονται συχνά, όπως πόμολα και χερούλια, διακόπτες ανελκυστήρων κ.ά. Προηγήθηκε σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης που ενέκρινε τη σχετική δαπάνη και έγινε προμήθεια συνολικά 4.400 αυτοκόλλητων φύλλων καθαρού αντιμικροβιακού χαλκού.

(photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί