• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη: Μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και χωρίς εξαερισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και χωρίς εξαερισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

video open
Απίστευτη καταγγελία, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάση Κοκονά

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, δήλωσε πως υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και χωρίς εξαερισμό, όπως επίσης και σε αίθουσες που στήθηκαν σε διαδρόμους και παλιές αποθήκες.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, o κ. Κοκονάς είπε πως το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη είναι οι υπόγειες αίθουσες, τα ωράρια των καθαριστριών τα οποία και δεν καλύπτουν την πρωινή βάρδια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σχολεία που έχουν τμήματα των 25 ατόμων μέσα σε «πολύ πολύ μικρές αίθουσες».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, ανέφερε σχετικά: «Πρέπει οι διευθυντές των σχολείων επειγόντως να μιλήσουν με τον Δήμο της περιοχής τους να βρεθεί χώρος», ενώ πρότεινε εναλλακτικά οι μαθητές να κάνουν μάθημα στην ύπαιθρο. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παιδιά να κάνουν μάθημα στο υπόγειο, είναι φρικτό», τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

photo video screenshot