Κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ με την ίδια απόφαση αθωώθηκε συνάδελφός του από το ίδιο νοσοκομείο, με ειδικότητα ορθοπεδικού.
Το κατηγορητήριο απέδιδε ποινικές ευθύνες στους γιατρούς και ειδικότερα ότι δεν διέγνωσαν στον ασθενή το σταφυλοκοκκικό σύνδρομο τοξικής καταπληξίας, με συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον προγραμματισμό ορθής θεραπείας και αντιμετώπισης της λοίμωξης. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν σύμφωνα με τη δικογραφία, να επέλθει ο θάνατός του σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε.
Ο νεαρός, που ήταν ποδοσφαιριστής, είχε εισαχθεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο με κλινική εικόνα άλγους προσαγωγών, αδυναμία βάδισης, πυρετό με ρίγος, εμετό – διάρροια, προλιποθυμικό επεισόδιο, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Οι γιατροί κατηγορούνται ότι δεν προέβησαν σε καμία απεικονιστική εξέταση (ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία), κανένα επαναληπτικό έλεγχο προς παρακολούθηση των εργαστηριακών ευρημάτων και παρά την έντονη συμπτωματολογία δεν προέβησαν σε καμία διαφορική διάγνωση.
Στην απολογία του ο παθολόγος αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είχε συστήσει ρητά την εισαγωγή του ασθενούς στην κλινική του ιδιωτικού νοσοκομείου, αλλά συνάντησε την άρνηση της μητέρας του και δόθηκε από την κλινική έντυπο δήλωσης άρνησης θεραπείας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΓΕΣ: Συνεκπαίδευση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Βουλγαρίας
- Κακλαμάνης: Μέχρι μέσα Νοεμβρίου ο «κόφτης ομιλιών» στη Βουλή
- Γαλλία: Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
- Κολομβία: Αξιωματούχος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι η απόφαση για τους δασμούς ανήκει στον Τραμπ
- Εποχή σαρωτικών αλλαγών στον Παναθηναϊκό: Αλλάζει και τεχνικό διευθυντή μετά από προπονητή
- Η αλήθεια για τη «ληστεία του αιώνα» στο Λούβρο! Επικό ΒΙΝΤΕΟ
- Λαβρόφ: Οι όροι της Ρωσίας για ειρήνη στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει
- Γαλλία: Δεν αποκλείει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο Μακρόν
- Νέες απειλές Τραμπ: Αν η Χαμάς παραβιάσει τη συμφωνία, το τέλος της θα είναι σφοδρό και ανελέητο
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Θα δημοσιοποιούνται οι φορείς που αποδεικνύονται ασυνεπείς