Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο έλατο στην πλατεία Αριστοτέλους – φωτο

Τα χριστουγεννιάτικα της «φόρεσε» κι επίσημα απόψε η Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να δίνει το έναυσμα για να ανάψουν τα 100.000 λαμπιόνια led του έλατου που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το δέντρο, είναι ύψους 17 μέτρων, από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής και τα φώτα του άναψαν παρουσία χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν στο κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης για να δουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό, το οποίο πλαισιώνεται από μία φάτνη, ένα καρουζέλ και ξύλινα σπιτάκια φιλανθρωπικών δράσεων.

(photo: eurokinissi)

Ο δήμαρχος κ.Ζέρβας λίγο προτού πατήσει το κουμπί για να ανάψει το δέντρο κι έχοντας δίπλα του δυο παιδάκια, μετέφερε θερμές ευχές σε όλους ενόψει των Χριστουγέννων, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς των εορταστικών εκδηλώσεων και τους εργαζόμενους του δήμου.

(photo: eurokinissi)

Το εορταστικό κλίμα πλαισιώθηκε με συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή, Γιάννη Πλούταρχου, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή πλαισιωμένος από τα παιδιά του, Γιώργο και Κατερίνα Κακοσαίου αλλά και τον Δημήτρη Χρυσοχοϊδη.

Τη γιορτή για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργώντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα με τις μελωδίες της.

Κατά την εορταστική περίοδο θα λειτουργεί και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Σε δεκάδες ξύλινα σπιτάκια θα πωλούνται χριστουγεννιάτικα δώρα, φαγητά, παραδοσιακά γλυκίσματα και ζεστά ροφήματα έως τις 5 Ιανουαρίου 2024.

Τις τελευταίες ημέρες σταδιακά άναβε ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός σε όλη την πόλη. Ηδη έχει τοποθετηθεί ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπως επίσης «ντύθηκαν» με λαμπιόνια οι κεντρικοί οδικοί άξονες, οι κολόνες της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης αλλά και γειτονιές.

Στις περιοχές της Τούμπας και της Τριανδρίας άναψαν ήδη τα δέντρα, ενώ η κάθε δημοτική κοινότητα θα έχει δική της χριστουγεννιάτικη γειτονιά.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί