Συνολικά οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα, που καταγγέλθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα στις πόλεις των Σερρών, του Κιλκίς και της Αλεξανδρούπολης.
Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις, ενώ είχαν το ρόλο της είσπραξης των χρημάτων και κοσμημάτων από τα υποψήφια θύματά τους. Πρόκειται από τη μία για 51 ετών άνδρα και την 45χρονη συνεργό του, κι από την άλλη για 37χρονο.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στο Κιλκίς και στην κατοχή τους βρέθηκαν 16 χρυσές λίρες, αξίας άνω των 7000 ευρώ, που απέσπασαν νωρίτερα από ηλικιωμένη. Όπως κατήγγειλε η παθούσα, είχε τοποθετήσει τις λίρες σε σακούλα την οποία απέρριψε από το μπαλκόνι του σπιτιού της παραδίδοντάς την στον 51χρονο.
Το ίδιο δίδυμο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αποπειραθεί το προηγούμενο διάστημα να πάρει χρήματα από άλλες τρεις γυναίκες στην ίδια περιοχή, ενώ στο ενεργητικό τους φαίνεται να συγκαταλέγεται μία ακόμη απάτη, στις Σέρρες, με λεία κοσμήματα και χρήματα, αξίας 1000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον 37χρονο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη στις Σέρρες, απ’ όπου πήρε από ηλικιωμένο 17000 ευρώ, ποσό το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του. Ο ίδιος είχε αποσπάσει νωρίτερα από ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.
Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς ποινικής δίωξης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδο 1,7% παρουσίασαν οι αφίξεις σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου τον Δεκέμβριο πέρυσι
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών ποσών σε 7.926 συνταξιούχους – Ποιους αφορά
- Τζίρος επιχειρήσεων: Αυξήθηκε ή μειώθηκε το 2025; Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
- Αγωνία Δένδια για τα ποσοστά της ΝΔ σε δημοσκοπήσεις: «Έχουν πολλές φορές μπροστά κάτι δυάρια»
- Σύσκεψη για την πορεία και την ενίσχυση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της περιφέρειας Αττικής
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 60χρονος άνδρας από εκτροπή τρακτέρ στον Δ. Βόλβης
- Στ. Καφούνης: Με τον δασμό των 3 ευρώ το εμπόριο κέρδισε μία μάχη, αλλά ο πόλεμος θα είναι μακρύς
- Μετρό Καλαμαριάς: Χαρακτηρισμός της οδού Πόντου ως έργου εθνικής σημασίας
- Η ΕΕ στηρίζει την κατασκευή της ηλ. διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ – Δέσμευση παρέμβασης σε τρίτες χώρες προς αποφυγή καθυστερήσεων
- Η Μόσχα απευθύνει έκκληση να επιδειχθεί σύνεση στο ζήτημα του Ιράν









