Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, συλλαμβάνοντας έξι μέλη της και μεταξύ αυτών τους φερόμενους ως “αρχηγό” και “υπαρχηγό”. Η εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση (άνω των 120.000 ευρώ και κατά περίπτωση για ηθική αυτουργία και απλή συνέργεια στην πράξη αυτή), αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και ψευδή κατάθεση. Παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία και παραμένουν υπό κράτηση.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα αυτοκίνητα μισθώνονταν από εταιρεία ενοικίασης που εδρεύει στο αεροδρόμιο ¨Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης (προσέφυγε στις διωκτικές αρχές με έγκληση). Την εκμίσθωση φέρεται να αναλάμβανε ο φερόμενος ως “υπαρχηγός” που στρατολογούσε οδηγούς για να μεταφέρουν τα οχήματα στην Αθήνα όπου τα παρέδιδαν στον φερόμενο ως “αρχηγό”.
Από την αστυνομική έρευνα φαίνεται να προκύπτει ότι η εγκληματική ομάδα “έλυνε” τα οχήματα πουλώντας τα ανταλλακτικά, ενώ φαίνεται ότι με τη χρήση ειδικής συσκευής (“καλούπι”) παραχάρασσε τους αριθμούς πλαισίου για να τα διαθέσουν προς πώληση.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















