Η εισαγγελέας, ενώπιον της οποίας προσήχθη το μεσημέρι ο οδηγός, ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποφασιστεί στη συνέχεια η ποινική του μεταχείριση. Υπό αυτές τις συνθήκες ήρθη η κράτησή του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο οδηγός του αρθρωτού λεωφορείου δεν διέκοψε την πορεία του προ της σιδηροδρομικής διάβασης, η οποία σημαίνεται με φωτεινή σηματοδότηση, ηχητικά σήματα και κινητά φράγματα που λειτουργούν αυτόματα, με αποτέλεσμα να προκύψει βλάβη στην μπάρα που κατέβαινε, τη στιγμή που πλησίαζε εμπορική αμαξοστοιχία.
Για το περιστατικό, το οποίο συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, συνελήφθη ένα 24ωρο αργότερα – και κατόπιν καταγγελίας επιβάτιδας – ο 53χρονος οδηγός και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία.
Ο ίδιος φέρεται προανακριτικά να κατέθεσε ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, τονίζοντας ότι τα ηχητικά σήματα τον βρήκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και λόγω του μήκους του λεωφορείου (περί τα 18 μέτρα) δεν πρόλαβε να περάσει.
Με έγγραφη παραγγελία της – και στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης – η εισαγγελέας ζήτησε από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας να διεξάγει έκθεση αυτοψίας. Με την ίδια παραγγελία ζήτησε από τα εμπλεκόμενα όργανα, και εν προκειμένω τον ΟΣΕ, τον ΟΑΣΘ, τον ΟΣΕΘ και την Τροχαία, να προσκομίσουν έγγραφα για τη λειτουργία των προειδοποιητικών σημάτων στη συγκεκριμένη διάβαση κ.ά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαρινάκης: Πιστεύουμε στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις – Η χώρα δεν χρειάζεται διαδοχικές εκλογές
- Στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αργυρούπολη ο Ν. Δένδιας
- Θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων και άντληση υδάτων
- Νεκρός 44χρονος σε τροχαίο στη Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας
- Κώστας Τσουκαλάς: Το ζήτημα της μη συνεργασίας μας με τη Νέα Δημοκρατία είναι ειλημμένη απόφαση
- Ο Αλκαράθ γράφει ιστορία – Νίκησε τον σπουδαίο Τζόκοβιτς και έγινε ο νεότερος νικητής Grand Slam, vid
- Σ. Παπασταύρου: Από σήμερα το δυναμικό τιμολόγιο για επιχειρήσεις
- Μεντβέντεφ για Ζελένσκι: «Το κεφάλι του θα κοπεί, δεν γλιτώνει» – Vid
- Λάρισα: Έντονα καιρικά φαινόμενα στα παράλια του νομού και στον Δήμο Αγιάς
- Κοζάνη: Πού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στα οχήματα λόγω χιονόπτωσης
Κύρια Θέματα









