Τα κακουργήματα αφορούν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος), ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αφορούν το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα.
Ο 44χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτική ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, και παραμένει υπό κράτηση.
Διά του συνηγόρου του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Επικαλέστηκε, δε, μέθη λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και ψυχιατρικά προβλήματα που -όπως ισχυρίζεται- αντιμετωπίζει, για τα οποία φέρεται, μάλιστα, να λαμβάνει επίδομα από το νορβηγικό κράτος. Ως προς το ζήτημα της φερόμενης ψυχικής του ασθένειας ζήτησε από τον ανακριτή να διατάξει σχετική πραγματογνωμοσύνη.
Προανακριτικά ο Νορβηγός κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση, την οποία πυροδότησε συζήτηση όσον αφορά τις διαφορές ανάμεσα στην πατρίδα του και τη χώρα μας. Ο δράστης αρχικά μαχαίρωσε τον 32χρονο κουμπάρο κι όταν πήγε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός τού επιτέθηκε με το ίδιο μαχαίρι στον λαιμό, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Για το μαχαίρι φέρεται να είπε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πλοίο ιαπωνικής εταιρείας φορτωμένο με LNG πέρασε από το στενό του Χορμούζ
- Τέμπη: Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του δυστυχήματος
- Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ξεκινά την άσκηση «Δημόσιες Υποδομές 2050»
- Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τον Λίβανο
- ΟΟΣΑ: Πρόοδος της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού
- Της «άρπαξαν» 146 χρυσές λίρες και 4.000 ευρώ ως δήθεν λογιστές – Χειροπέδες σε 35χρονο
- Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση
- Οι ΗΠΑ φέρονται να διέσωσαν μέλος του πληρώματος του αμερικανικού μαχητικού που καταρρίφθηκε
- Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων
- Στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΟΦΕΙΛΕΣ
εργαζομενοι
ΝΗΣΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ









