Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα και μίας γυναίκας (και οι δύο αλλοδαποί) τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, το πρωί της 26ης Ιουνίου 2025, συνεργός τους τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ, το οποίο παρέλαβε η προαναφερόμενη γυναίκα και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε ο συνεργός της.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay