Θεσσαλονίκη – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης,

μετά από σχετική απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ άμεσα και θα εφαρμοστεί μέχρι αύριο στις 7.30 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο τμήμα που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων- Ασβεστοχωρίου- Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη. Παράλληλα θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των δασικών συμπλεγμάτων των δασικών εκτάσεων Λαγκαδά και Σταυρού καθώς και του δάσους Χορτιάτη.

Η απόφαση της Αντιπεριφέρειας έχει σταλεί προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία, Πυροσβεστική και εθελοντικές ομάδες) για την φύλαξη των εισόδων και εξόδων. Παράλληλα σταματούν οι εργασίες εντός του δάσους μέχρι το πέρας της απαγόρευσης.

Επιπλέον, η Περιφέρεια έχει ήδη τοποθετήσει μηχανήματα έργου σε καίρια σημεία έτσι ώστε να βοηθήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση εκδήλωσης κάποιας πυρκαγιάς. Οι εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και τις δράσεις για τη συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.

Σε ότι αφορά τη ζέστη, από το Σάββατο βράδυ αναμένεται σταδιακή μείωση της ζέστης καθώς την επόμενη εβδομάδα θα επικρατήσουν πιο φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί