Θεσσαλονίκη: 45χρονος αφαιρούσε χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς με τη μέθοδο «Phishing»

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), απάτης με υπολογιστή και παράβασης της νομοθεσίας «περί όπλων» και σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, σχετικές δικογραφίες.Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας και κατά το χρονικό διάστημα από 12-05-2022 έως 23-08-2023, αφαίρεσαν συνολικά, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χρηματικά ποσά, Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα, ενώ σε όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε περίπτωση κλοπής βρέθηκε μεταξύ άλλων και ένα μαχαίρι (τύπου πεταλούδα).

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου:

45χρονος αλλοδαπός, σε τρεις περιπτώσεις τον Μάιο του 2022, αποστέλλοντας απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (μέθοδος «PHISING»), αφαίρεσε από τραπεζικούς λογαριασμούς τριών παθόντων το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.

35χρονος, σε δύο περιπτώσεις τον Αύγουστο του 2023, αφαίρεσε από δύο Ι.Χ. Φορτηγά, τα οποία ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος, τσάντα και είδη ρουχισμού και εργαλεία συναρμολόγησης επίπλων συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί