H δράση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και βράδυ, στις περιοχές της Πυλαίας και του Χορτιάτη και συνολικά εξετάστηκαν 121 άτομα, εκ των οποίων οι 100 ήταν ανήλικοι.
Κύριος στόχος της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανήλικων ατόμων που ενδέχεται να σχετίζονται με παραβατικές συμπεριφορές. Τα στοιχεία που προέκυψαν θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν για τον σχεδιασμό μελλοντικών στοχευμένων παρεμβάσεων σε περιοχές με αυξημένες ενδείξεις νεανικής παραβατικότητας.
Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, οι επιχειρήσεις αυτού του τύπου θα συνεχιστούν, ενισχύοντας την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το πρώτο άγαλμα προς τιμήν των μικρομεσαίων επιχειρηματιών – Απεικονίζει τον Προμηθέα
- Το φαρμακείο του αύριο μέσα από το βλέμμα της νέας γενιάς – “Με τη Sophia του χθες… οραματιζόμαστε το μέλλον”
- Τραυματισμός αστυνομικού σε τροχαίο στην Καλαμαριά – Αναζητείται ο οδηγός ταξί
- Θεριακλήδες οι Έλληνες: Θλιβερή πρωτιά με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσιγάρων στη Δυτ. Ευρώπη
- Άντζελα Λάνσμπερι: Η θρυλική «γιαγιά ντετέκτιβ» ήταν και μια σπουδαία ηθοποιός
- Ένας χειμώνας… σκότους ξεκινάει για την Ουκρανία, video
- Ξεκινά στο τέλος του έτους ο νέος ηλεκτρονικός φάκελος δικογραφίας – Πού θα εφαρμόζεται
- Κρίση στη Μαδαγασκάρη: Στρατιώτες ενώνονται με διαδηλωτές της «Gen Z» – “Μην υπακούτε στις διαταγές”
- Η συγκινητική εξομολόγηση του Λούις Τόμλινσον: «Βουρκώνω» όταν μιλώ για τον γιο μου
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κοιμόταν επί ένα μήνα σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα – Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας από το ΥΠΕΞ