Ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης του δημόσιου χώρου, απέναντι σε διαδοχικά περιστατικά βανδαλισμών που σημειώνονται στον δήμο Θεσσαλονίκης, έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μιλώντας σήμερα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα απειλητικά μηνύματα που γράφτηκαν εναντίον του στον τοίχο της νέας παιδικής χαράς στην περιοχή της Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη, που παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στους δημότες, στην καταστροφή των διαλυμένων πινακίδων επί της οδού Ελένης Ζωγράφου που διαφήμιζαν τα 60α Δημήτρια αλλά και στον βανδαλισμό του οχήματος Smart που είχε μετατραπεί σε έργο τέχνης και βρισκόταν στη Νέα Παραλία, στο πλαίσιο της δράσης Mataroa Street Contest.
«Ο δημόσιος χώρος θα προστατευτεί με κάθε κόστος», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αγγελούδης ενημερώνοντας πως τα μηνύματα που γράφτηκαν στην παιδική χαρά της Καλλιθέας θα σβηστούν άμεσα, ενώ το ίδιο γρήγορα θα αποκατασταθεί και το smart fortwo αυτοκίνητο που «μεταμορφώθηκε» σε έργο τέχνης από τον Θανάση Λάλα και βρισκόταν στο παραλιακό μέτωπο εδώ και ένα μήνα. «Όσες φορές κι αν βανδαλίζεται εμείς θα προχωράμε στην αποκατάστασή του», είπε.
«Δεν αντιδικώ με κανέναν πολίτη αλλά η προστασία του δημόσιου χώρου είναι για εμάς νούμερο ένα προτεραιότητα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσες απειλές κι αν υπάρξουν», πρόσθεσε ο κ.Αγγελούδης.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης καταδίκασε κάθε ενέργεια βανδαλισμού και εκφοβισμού, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές, προσθέτοντας πως όσοι επιχειρούν να επιβάλουν το μίσος ή να εκφοβίσουν θα βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Α. Καρυπίδου / photo: eurokinissi / motionteam)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρανάκης: Αρχίζει το “ξήλωμα” των γραμμών τρόλεϊ
- «Το στοιχειό του Βάλτου»: Γυρίσματα για την πρώτη ταινία για τον ένοπλο Μακεδονικό αγώνα από το 1973
- Τσουκαλάς: «Οι έντιμοι αγρότες δικαιολογημένα φοβούνται και ζουν τα επίχειρα της πολιτικής της ΝΔ»
- Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του στην κορυφή βουνού για να βρει βοήθεια – Πάγωσε μέχρι θανάτου
- «Πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι χάθηκαν στο μέτωπο»! Κέλογκ: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία, vid
- Απόλαυση, μνήμη και επένδυση: Η πρώτη μεγάλη δημοπρασία ελληνικών κρασιών
- Ορειβάτης δείχνει γιατί πρέπει πάντα να δένεις κόμπο στην άκρη του σχοινιού! vid
- Η Τέχνη που αντιστέκεται – Οι Κεραμίστες του Αμαρουσίου φύλακες της παράδοσης και της ελληνικής αγγειοπλαστικής
- Κομοτηνή: Μπλόκο αγροτών στην «Εγνατία Οδό» και διακοπή κυκλοφορίας
- Γάμος βάφτηκε με αίμα στο Τσαντ: Καλεσμένος σκότωσε τον γαμπρό κατά λάθος, 57 νεκροί – Σοκάρει το βίντεο









