Θέρμο – Νεκρός 48χρονος ποδηλάτης – Οργή για την έλλειψη ασθενοφόρου στο τοπικό Κέντρο Υγείας

Κατέληξε την Κυριακή το απόγευμα ένας ποδηλάτης στο Θέρμο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το περιστατικό επέφερε αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, καθώς και χθες αναδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κάλυψη από ασθενοφόρο.


Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Karvasaras.gr, αφότου συνταξιοδοτήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο ο μόνιμος οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Θέρμου, δεν έχει προσληφθεί άλλος.

Σε αυτόν τον τομέα, το Κέντρο Υγείας καλύπτεται από δύο συμβασιούχους οδηγούς, οι οποίοι δεν αρκούν ώστε να υπάρχει καθημερινά ασθενοφόρο.


Πληροφορίες του μέσου κάνουν λόγο για μία ακόμα οδηγό, η οποία προσλήφθηκε αλλά μετατέθηκε στην Πάτρα.


Στην περίπτωση του δυστυχήματος του ποδηλάτη, δε, ο γιατρός που εφημέρευε εκείνη την ώρα στο Κέντρο Υγείας, όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί και για το γεγονός ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να πάει ασθενοφόρο, μετέβη με το αυτοκίνητό του στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον 48χρονο.

Στο μεταξύ, κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι για να φτάσει ασθενοφόρο στην περιοχή από το Αγρίνιο θέλει περίπου 25 με 30 λεπτά, χρόνος που μπορεί να αποβεί μοιραίος σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όπως σχολιάζει κάτοικος μιλώντας στο τοπικό μέσο, «δεν γίνεται να περιμένουμε σε κάθε σοβαρό περιστατικό να έρθει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο, στην καλύτερη περίπτωση σε μισή ώρα. Θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί