“Η ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας είναι μονόδρομος”, σημείωσε και προσέθεσε πως το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει σύντομα ένα ολοκληρωμένο παραγωγικό μοντέλο μέσα στον Οκτώβριο.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως θα ληφθούν αποφάσεις το ερχόμενο δίμηνο για επιδότηση 170 εκατ. ευρώ για στρατηγικές επενδύσεις, που θα φέρουν αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025.
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα επισκεφθεί επιχειρηματικά πάρκα στη Βόρεια Ελλάδα – στις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη – όπου χτυπά η καρδιά της ελληνικής βιομηχανίας. Το υπουργείο Ανάπτυξης χρηματοδοτεί με 90 εκατ. ευρώ τη δημιουργία και αναβάθμιση υπαρχόντων βιομηχανικών πάρκων και με 85 εκατ. ευρώ τη ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων.
Ο υπουργός επισήμανε και τη στρατηγική μείωσης της γραφειοκρατίας σε 15 τουλάχιστον διαδικασίες – ανέφερε χαρακτηριστικά τις εγκρίσεις στην εγκατάσταση και λειτουργία των μεταποιητικών βιομηχανιών, την έκδοση και αλλαγή ΚΑΔ – προκειμένου να διευκολυνθεί η επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λαβρόφ: Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει πυρηνικές δοκιμές εάν άλλη πυρηνική δύναμη τις επαναλάβει
- «Ναι» στη διάθεση καραμπινιέρων για την εκπαίδευση παλαιστινιακών δυνάμεων από την κυβέρνηση Μελόνι
- Τουρκία: Ζητούν ποινή κάθειρξης 2.000 ετών στον μεγαλύτερο αντίπαλο του Ερντογάν
- Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ
- Συνετρίβη τουρκικό C-130 στα σύνορα Γεωργίας-Αζερμπαϊτζάν – ΒΙΝΤΕΟ
- Για αυτό απαγορεύεται να ανοίγεις παράθυρα τον χειμώνα στη Ρωσία, vid
- Ρωσία: Το σχέδιο αεροπειρατείας του MiG κινδυνεύει να σύρει το ΝΑΤΟ σε απευθείας πόλεμο μαζί μας
- Δένδιας: Οι startups αποτελούν το μέλλον του αμυντικού μας οικοσυστήματος
- Θράκη: Έτσι φέρεται να «ξέφυγε» από τα μπλόκα των αγροτών ο Μητσοτάκης – Video
- Προς… de facto διχοτόμηση η Λωρίδα της Γάζας;









