Θεοδωρικάκος: «Έρχονται» 35.000 θέσεις στην κοινωφελή

Theodorikakos

Στα μέτρα για την εστίαση, στην επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών αλλά και στη νέα προκήρυξη που αφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την κοινωφελή εργασία αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.


Όπως εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία που προβλέπει διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα χωρίς επιπλέον χρέωση, ως ένα από τα μέτρα στήριξης στον χώρο της εστίασης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι ο κάθε δήμος θα μπορεί, σε συνεργασία με την αστυνομία, να προχωρά σε πεζοδρόμηση των οδών είτε για όλη τη μέρα είτε σε συγκεκριμένες ώρες, για να υπάρχει επιπλέον χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Αναφερόμενος στο σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, είπε ότι, θα αφορά κυρίως στη στήριξη του τουρισμού, εκτιμώντας ότι «θα πάμε καλά».

«Θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε», διαβεβαίωσε.

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, εξήγησε ότι, αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή. «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε σχετικά με τη νέα χρονιά, διευκρινίζοντας ότι, για το τώρα αναμένεται η απόφαση της επιτροπής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα κι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι παιδικοί σταθμοί να ανοίξουν μαζί με τα Δημοτικά σχολεία.

Οι προκηρύξεις
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε ακόμη για την προκήρυξη που έχει βγει, για 3.000 θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ανακοίνωσε ότι στις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη και η προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας για 35.000 θέσεις σε κοινωφελή εργασία. Οι 1.000 από αυτές θα αφορούν στις Αρχιεπισκοπές Αθηνών και Κρήτης.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ επανέλαβε ότι ο ανασχηματισμός «είναι θέμα αποκλειστικά του πρωθυπουργού».

ant1news / photo eurokinissi