Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο υπουργός σε δήλωσε: «Βασικός στόχος της Κυβέρνησης μας και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να κάνουμε πράξη ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα, ενισχύοντας αποφασιστικά την ελληνική βιομηχανία. Είναι όρος αυτονομίας και ασφάλειας για την πατρίδα μας σ’ ένα ευμετάβλητο περιβάλλον.
Γι’ αυτό βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εργασίας, της δημιουργίας, του επιχειρείν και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, συζητώντας τα προβλήματά τους και προσπαθώντας να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις.
Το υπουργείο Ανάπτυξης χρηματοδοτεί με 90 εκατ. ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα τα επιχειρηματικά Πάρκα. Εδώ στο Βιομηχανικό Πάρκο στις Σέρρες γίνεται το έργο του Υποσταθμού και θα στηρίξουμε την αναβάθμιση και την προοπτική του. Έχει πολύ σημαντικές δυνατότητες και στόχος μας είναι να γίνει πυλώνας για την οικονομία μας στις Σέρρες και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία μας.
Να περάσω το μήνυμα στα νέα παιδιά ότι αξίζει να μείνουν εδώ στη Σερραϊκή γη, αξίζει να ονειρευτούν και να υλοποιήσουν το όραμά τους.
Πιστεύω ότι η βιομηχανική ανάπτυξη είναι όρος για την περιφερειακή ανάπτυξη. Είναι όρος για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η ελληνική περιφέρεια και αυτό ισχύει απολύτως στην όμορφη και ιστορική γη των Σερρών».
Τον υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών, Κώστας Παπαπαναγιώτου και συζήτησαν όλα τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο Πάρκο, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την βιομηχανία απορρυπαντικών Flos, την εταιρεία τροφίμων ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ, την εταιρεία Metron που ειδικεύεται στην κατασκευή ανελκυστήρων και το μουσείο παγωτού δίπλα στο εργοστάσιο της Κρι Κρι.
Τον υπουργό συνοδεύουν η υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, ‘Αννα-Μάνη Παπαδημητρίου και οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακεδονία: Προσωρινή παύση ενόψει Πρωτοχρονιάς στα αγροτικά μπλόκα
- Καθηγητής με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά τους μαθητές του σε ένα συγκινητικό βίντεο!
- Eurostar: Προειδοποίησε για νέες ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων – Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες
- Η Φον ντερ Λάιεν… καλωσορίζει τη Βουλγαρία στο ευρώ, vid
- Πρωτοχρονιά 2026: Παραδοσιακή βασιλόπιτα από την Αγιάσο… για όλο τον χρόνο – Δείτε τη συνταγή
- Το βίντεο του Π. Μαρινάκη: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις αλλά και ουσιαστικές τομές
- Δ. Κουτσούμπας: Οι λαοί έχουν τη δύναμη να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων
- Ρωσικό ΥΠΑΜ: Ποιά πορεία ακολούθησαν τα drones που πήγαν να χτυπήσουν το σπίτι του Πούτιν – ΧΑΡΤΗΣ
- Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών
- Επεισοδιακές ληστείες! Μία με ψευτοαστυνομικό…και μία με κλοπή παπουτσιών









