μίλησε στον Θέμα 104,6, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, απευθύνοντας δημόσια έκκληση προς την νεολαία να επιδείξει αλληλεγγύη, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.
Με τα κρούσματα στη χώρα να πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά, ο υπουργός Εσωτερικών δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, δηλώνοντας πως «καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είναι εδώ, το πρόβλημα με τον αόρατο εχθρό είναι εδώ και το γνωρίζουμε, υπάρχει τεράστια επιφυλακή και εγρήγορση» και γνωστοποίησε ότι «προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο για το επόμενο διάστημα, ώστε η αυτοδιοίκηση να είναι και πάλι σε θέση να συνδράμει όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη».
Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να υπάρχει κανενός είδους εφησυχασμός», καθώς «υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, η οποία μας προβληματίζει πάρα πολύ», σημείωσε ο ίδιος. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση των μέτρων προστασίας, αναφέροντας πως «ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας εκ νέου πολύ σημαντικά μέτρα, τα οποία είναι η συνολική κυβερνητική πολιτική».
Παρότι ένα «δεύτερο lockdown δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης» σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο ίδιος εστίασε στη συμβολή της νεολαίας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην παρούσα φάση. Απευθυνόμενος στην νέα γενιά, «θέλω να απευθυνθώ στους νέους ανθρώπους, όπως ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί, πειθαρχημένοι και έδειξαν αλληλεγγύη στους γονείς και τους παππούδες την περίοδο της καραντίνας, πρέπει και τώρα να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, τις πολύ κοντινές αποστάσεις και στους κλειστούς χώρους, όπως όλοι μας, να χρησιμοποιούμε τη μάσκα. Οφείλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας για να μην βρεθούμε σε δυσκολότερη κατάσταση» υπογράμμισε ο υπουργός.
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην παρουσία της πανδημίας τους επόμενους μήνες, έχοντας κινητοποιήσει ήδη την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη δεύτερη φάση της μάχης με τον «αόρατο» εχθρό.
«Ο χειμώνας που έρχεται δεν είναι εύκολος χειμώνας διότι θα συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη με τον κορωνοϊό και ταυτόχρονα θα δίνουμε τη σκληρή μάχη με τις πολύ αρνητικές οικονομικές συνέπειες», κατέληξε ο υπουργός.
(protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









