• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεοδωρικάκος: Άδεια ειδικού σκοπού και σε γονείς με παιδί που δεν πάει σε παιδικό σταθμό

Θεοδωρικάκος: Άδεια ειδικού σκοπού και σε γονείς με παιδί που δεν πάει σε παιδικό σταθμό

Έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους και να πειθαρχήσουν στα μέτρα για τον κορονοϊό απηύθυνε μέσω της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος«παράκληση προς όλους, για να είμαστε όλοι εδώ την επόμενη ημέρα, πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και τα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά γιατί εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση και θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου, αλλά ούτε και καταθέσεις στεφάνων, παρά μόνο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό χωρίς την παρουσία κόσμου.

Αποκάλυψε ακόμα ότι η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παραταθεί αν παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, σημειώνοντας ότι η άδεια θα παρατείνεται αυτομάτως εφόσον παραταθούν τα μέτρα και τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται άδεια ένας από τους δυο γονείς, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

Από enikos.gr, ΦΩΤΟ screenshot ant1